R5 7500F sistem toplama tavsiyesi

Ahmet Karagöz

Femtopat
Daha fazla  
Sistemde PSU olarak 400-500W gerekir hesapladığımda üstüne işlemci sıvı soğutma konunca (320W TDP yazıyor kendi özelliklerinde) çok fazla oluyor 850W PSU yeter mi? Ekran kartı işlemci birbirin darboğaz etmeyecektir zaten AMD işlemcilerinin hepsinde OC var anakart da destekliyor. Sırf OC için çok sağlam bir sıvı soğutma almaya çalışıyorum ama 240mm de yeter mi? Bana cidden yardım edebilecek bilgili abiler var mıdır acaba? Sistemi kenim düzenledim hazır sistem üstüne.

1747575724138.png

Sistemde PSU olarak 400-500W gerekir hesapladığımda üstüne işlemci sıvı soğutma konunca (320W TDP yazıyor kendi özelliklerinde) çok fazla oluyor 850W PSU yeter mi? Ekran kartı işlemci birbirin darboğaz etmeyecektir zaten AMD işlemcilerinin hepsinde OC var anakart da destekliyor. Sırf OC için çok sağlam bir sıvı soğutma almaya çalışıyorum ama 240mm de yeter mi? Bana cidden yardım edebilecek bilgili abiler var mıdır acaba? Sistemi kenim düzenledim hazır sistem üstüne.

Eki Görüntüle 2493474
Fiyatına değmez bu fiyata RX 7800XT sistemler var mis gibi hemde parça kalitesi daha iyi 32 GB Ram ve 1 TB SSD ile bulursunuz.

Öncelikle sizin topladığınız sistem aşırı pahalı. Ayrıca Gamepower, Game Booster ve Rampage tarzı soğutucular alınmamalı. Buna Monitör vb, ürünlerde dahil. Sıvı soğutucuda belirtilen 320W onun tükettiği watt değil. 320W bir işlemciyi soğutabileceğini yazıyor. Ama o soğutucu sakın alma.

Sırf işlemcilerde OC var diye bu işlemcileri 2-3 kat güçlendirmez. Olsa olsa %10´luk bir performans farkı olur.

Buna bakabilirsin. 5060 Ti 16 GB sistem.

Şu şekilde özelleştirebilirsin.

Anakartı B650MP-E yap.

Ram´leri VOLTX (2x16) 6000 CL36 yap. (2075TL olan)

Kasayı FSP CMT391M yap.

Toplam 40.698 TL yapıyor.

Soğutucuyu buradan al.

Soğutucu ile beraber TOPLAM 42K bandına geliyor.

NOT: İstersen M2SSD´yi Samsung 990Pro 1TB yapabilirsin.

Öncelikle sizin topladığınız sistem aşırı pahalı. Ayrıca Gamepower, Game Booster ve Rampage tarzı soğutucular alınmamalı. Buna Monitör vb, ürünlerde dahil. Sıvı soğutucuda belirtilen 320W onun tükettiği watt değil. 320W bir işlemciyi soğutabileceğini yazıyor. Ama o soğutucu sakın alma.

Sırf işlemcilerde OC var diye bu işlemcileri 2-3 kat güçlendirmez. Olsa olsa %10´luk bir performans farkı olur.

Buna bakabilirsin. 5060 Ti 16 GB sistem.

Şu şekilde özelleştirebilirsin.

Anakartı B650MP-E yap.

Ram´leri VOLTX (2x16) 6000 CL36 yap. (2075TL olan)

Kasayı FSP CMT391M yap.

Toplam 40.698 TL yapıyor.

Soğutucuyu buradan al.

Soğutucu ile beraber TOPLAM 42K bandına geliyor.
kule tipi soğutucu yerine sıvı soğutucu daha iyi olmuyor mu işlemci için? biraz araştırdım ancak tam emin değilim.

Bütçenin 1 2K daha üstünde 5070 sistemler çıkıyor. Berbat sistem. (45k ya da toplanır fakat bileşenleri biraz düşük olur.)
reis önerin var mıdır bu fiyat bandından çok çıkmadan bütcem 50k civarı (monitör de almam gerekecek)

Kule tipi soğutucu yerine sıvı soğutucu daha iyi olmuyor mu işlemci için? Biraz araştırdım ancak tam emin değilim.

Hayır öyle olmuyor. Mesela 2.000TL bir hava soğutucu ile 2.000TL bir sıvı soğutucu arasında kalsam hava soğutucu alırım. Çünkü ileride pompa sorunu olmaz, çok daha iyi bir soğutma performansı verir hava soğutma. Ancak tabii ki, 2.000TL bir hava soğutucu ile 5.000TL bir sıvı soğutucu bir değil. Bu durumda sıvı soğutucu daha iyi olacaktır. Ancak 7500F için 500TL olan X123 bile soğutmak için yeterli olur. Kısaca önerim hava soğutucu olan Phanrom Spirittir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı