R5 7500F stok soğutucu ile kullanılır mı?

Quasarda

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
A620M-K 6400mhz | RX 6650 XT Dual | Ryzen 5 7500F 3.7 Ghz | 32GB(16x2) 5200Mhz CL40 DDR5 | 1TB Gen4 Okuma 7000MB-Yazma 4700MB M.2
Merhaba yeni bir sistem aldım. Sistemde Ryzen 5 7500F işlemci var. Ağırlıklı olarak oyun oynamak için kullanacağım. İşlemcinin, özellikle işlemci üzerine yük bindiren oyunlarda fazla ısındığını biliyorum. Fakat sistemi yeni aldığım için yakın gelecekte, ek bir sıvı ya da hava soğutma almam beni biraz zorlayacak gibi gözüküyor. Bundan dolayı en azından belirli bir süre için (birkaç ay ya da 1 yıl kadar) stok fanla kullanmayı düşünüyorum. Bu işlemciyi stok fanla kullanmak çok büyük bir risk teşkil ediyor mu? Uzun ve kısa vadede riskleri neler?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba yeni bir sistem aldım. Sistemde Ryzen 5 7500F işlemci var. Ağırlıklı olarak oyun oynamak için kullanacağım. İşlemcinin, özellikle işlemci üzerine yük bindiren oyunlarda fazla ısındığını biliyorum. Fakat sistemi yeni aldığım için yakın gelecekte, ek bir sıvı ya da hava soğutma almam beni biraz zorlayacak gibi gözüküyor. Bundan dolayı en azından belirli bir süre için (birkaç ay ya da 1 yıl kadar) stok fanla kullanmayı düşünüyorum. Bu işlemciyi stok fanla kullanmak çok büyük bir risk teşkil ediyor mu? Uzun ve kısa vadede riskleri neler?

Isınır hocam bir sure undervolt yaparak kullanın sonra soğutucu alabilirsiniz yeni.

Sadece throttle yaşamanıza neden olur. Bir zararı olmaz.

Bir şey olmaz bence. Risk teşkil edeceği zaman işlemci kendini kısar zaten. 2 yıl kadar 5600G'yi stok soğutucu ile kullanmıştım.
5600G ile 7500F'in güçleri mukayese edilemez. 5600G, 5500'e eşit bir işlemci gücü var. O yüzden aşırı ısınan bir işlemci değil.

En kötü kule tipi soğutucu tavsiye ederim 7500F için. Oyunlarda 90 dereceyi görüyor.

5600G ile 7500F'in güçleri mukayese edilemez. 5600G, 5500'e eşit bir işlemci gücü var. O yüzden aşırı ısınan bir işlemci değil.

En kötü kule tipi soğutucu tavsiye ederim 7500F için. Oyunlarda 90 dereceyi görüyor.

5600G ve 7500F 65 Watt tdp degerleri var. Isı yayma yönünden nasıl farkları olabilir ki? 7500F çok daha verimli. Aynı enerji ile daha çok iş yapıyor sadece diye biliyorum.

Kullanılır. Gerekirse curve optimizer yapıp kullanabilirsiniz. Biraz performanstan ödün vermiş olursunuz ama değer. İleride soğutucu aldığınızda tekrar eski haliyle ya da yapmış olduğunuz ayarlar ile kullanmaya devam edebilirsiniz.

5600G ve 7500F 65 Watt tdp degerleri var. Isı yayma yönünden nasıl farkları olabilir ki? 7500F çok daha verimli. Aynı enerji ile daha çok iş yapıyor sadece diye biliyorum.
7500f.png

Volkan Oyun Kuvvetleri kanalının 13400F ve 7500F karşılaştırması. Cyberpunk 2077'de 90W'i görüyor.
Soğutucu olarak da ASUS ROG Ryuo III 360mm kullanılmış.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı