R5 7500F tabanlı sistem toplanır mı?

Bütçe
50k 60k arası
Son düzenleme:
Aga öner ya ben anlamıyorum o şeyleri. Sen öner daha iyi olur.
Zaten ne yapıyorum ben :D Dediğim şeyler öneri zaten. Dediklerimi öneri olarak al. Sistemin de alttaki şekilde oldu. PSU, kasa ve CPU soğutucu yazmamışsın onları da önereyim tam olsun. İşlemciyi biraz daha iyi bir şey alsan daha iyi olur.
  • İşlemci: AMD Ryzen 5 7500F (imkan varsa 7700X al)
  • İşlemci Soğutucu: Thermalright Phantom Spirit 120 SE (şuanki işlemcine fazla bile, işlemciyi yükseltince de kullanırsın)
  • Anakart: MSI MAG B650 Tomahawk WiFi
  • RAM: XPG Caster RGB 32 GB (2x16) 6000 MHz CL30 DDR5
  • Ekran Kartı: RX 9070 XT (Sapphire Nitro+ Alabilirsin)
  • SSD: Kioxia Exceria Pro 1 TB
  • PSU: MSI MPG A1000G, ucuz olsun dersen MSI MAG A750GL ya da A850GL
  • Kasa: NZXT H5 Flow
Şimdi monitör alsam 2K'da CS gibi oyunları 1080 yapabiliyorum. Bulanık olur mu?
Evet bulanık olur.

@Napstablook abi yazmayacak mısın?
Biraz Heavy Rain oynadıktan sonra yatacağım izninle :) Yazmam uzun sürdü çünkü tek tek parçalar uyumlu mu, soğutucu kasaya sığdı mı, daha iyi ne yapılabilir, hangisi daha iyi gider araştırıyorum.

Merhaba, oyun için bir sistem topluyorum. Hedefim 1920x1080 - 2560x1440 çözünürlükte hem online hem de hikayeli güncel oyunları akıcı şekilde oynayabilmek. Sistemimi oluşturdum, ancak bileşenlerde değişiklik yapmam gerekir mi? Gerekirse hangi parçaları tercih etmem daha uygun olur?

Aşağıya sistem bileşenlerimi yazıyorum. Fikirlerinizi almak isterim.

Sistem Bileşenleri:

• İşlemci: AMD Ryzen 5 7500F
  • Anakart: MSI X670E Gaming Plus / MSI MAG B650 Tomahawk / MSI B650 Gaming Plus (kararsızım)
    Oyun performansı için uygun, ayrıca ileride AMD Ryzen 7 serisi işlemciye yükseltme yapmayı düşündüğüm için uyumlu bir anakart tercih etmek istiyorum. Ayrıca anakartın tasarımının da şık ve güzel olmasına önem veriyorum. Sizce bu modellerden hangisi benim için daha iyi olur? Eğer önerdiğiniz başka anakartlar varsa, onları da duymak isterim.
  • RAM: XPG Caster RGB 32 GB (2x16) 6000 MHz CL30 DDR5
  • Ekran Kartı: 5060 Ti 16 GB / RX 7800 XT / RX 9600 XT (kararsızım)
  • SSD: Kioxia Exceria Plus G3 1 TB PCIe 4.0 M.2

Tavsiyelerinizi ve görüşlerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.
Maksimum bütçe nedir?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı