R5 7500F tabanlı sistem toplanır mı?

Bütçe
50k 60k arası

Muhammeddd72

Picopat
Daha fazla  
Merhaba, oyun için bir sistem topluyorum. Hedefim 1920x1080 - 2560x1440 çözünürlükte hem online hem de hikayeli güncel oyunları akıcı şekilde oynayabilmek. Sistemimi oluşturdum, ancak bileşenlerde değişiklik yapmam gerekir mi? Gerekirse hangi parçaları tercih etmem daha uygun olur?

Aşağıya sistem bileşenlerimi yazıyorum. Fikirlerinizi almak isterim.

Sistem Bileşenleri:

• İşlemci: AMD Ryzen 5 7500F
  • Anakart: MSI X670E Gaming Plus / MSI MAG B650 Tomahawk / MSI B650 Gaming Plus (kararsızım)
    Oyun performansı için uygun, ayrıca ileride AMD Ryzen 7 serisi işlemciye yükseltme yapmayı düşündüğüm için uyumlu bir anakart tercih etmek istiyorum. Ayrıca anakartın tasarımının da şık ve güzel olmasına önem veriyorum. Sizce bu modellerden hangisi benim için daha iyi olur? Eğer önerdiğiniz başka anakartlar varsa, onları da duymak isterim.
  • RAM: XPG Caster RGB 32 GB (2x16) 6000 MHz CL30 DDR5
  • Ekran Kartı: 5060 Ti 16 GB / RX 7800 XT / RX 9600 XT (kararsızım)
  • SSD: Kioxia Exceria Plus G3 1 TB PCIe 4.0 M.2

Tavsiyelerinizi ve görüşlerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

MSI X670E Gaming Plus / MSI MAG B650 Tomahawk / MSI B650 Gaming Plus (kararsızım)
X670'e gerek yok. B650 Tomahawk ya da Gaming Plus'ı tercih edebilirsiniz. İleride istediğiniz Ryzen işlemciyi takabilirsiniz.
5060 Ti 16 GB / RX 7800 XT / RX 9600 XT (kararsızım)
Bu bütçelere en az RTX 5070 veya RX 9700 tercih edin. Dediğiniz ekran kartları 2K için düşük kalabilir.
Kioxia Exceria Plus G3 1 TB PCIe 4.0 M.2
Bunun yerine Exceria Pro modelini tercih edebilirsiniz. Bütçeniz gayet yüksek, almışken DRAM'li bir SSD tercih etmekte fayda var.

X670'e gerek yok. B650 Tomahawk'ya da Gaming Plus'ı tercih edebilirsiniz. İleride istediğiniz Ryzen işlemciyi takabilirsiniz.

Bu bütçelere en az RTX 5070 veya RX 9700 tercih edin. Dediğiniz ekran kartları 2K için düşük kalabilir.

Bunun yerine Exceria Pro modelini tercih edebilirsiniz. Bütçeniz gayet yüksek, almışken DRAM'li bir SSD tercih etmekte fayda var.

Anakart okey ozman ama seçmem gerekirse hangisi olsun oyun performans açısından ya da biraz daha iyi olan var mı önerdiğin olursa ve anakart şık olurmasını isterim - ekran kartı olarak da belki alabilirim eğer para yeterse RX 9070 XT alırım ama alamazsam 5060 Ti yeterli olur mu - oyun için çok gerekli mi o SSD'nin çipi iyi sanırım fiyatı da iyi.

Anakart okey ozman ama seçmem gerekirse hangisi olsun
Tomahawk daha dolu bir anakart. Onu tercih edebilirsiniz.
ekran kartı olarak da belki alabilirim eğer para yeterse RX 9070 XT alırım ama alamazsam 5060 Ti yeterli olur mu
Nvidia tarafında en az 5070 almaya bakın. RX 9070 XT ile 5060 Ti arasında performans olarak çok büyük bir fark var.

Ayriyeten 50.000 TL'ye 5070'li hazır sistem de var eğer isterseniz. Anakartı giriş seviyesinde ama Ryzen 5 7500F için yeterli.
Oyun için çok gerekli mi o SSD'nin çipi iyi sanırım fiyatı da iyi.
Aradaki fiyat farkına değer. Pro modelini almaya bakın. G3 biraz daha orta segment kalıyor.

2k için 9070xt daha iyi olur.
Opsiyonları güzelmiş bunun. Anakart Asus Prime B650M-R, SSD Lexar NM790, kasa Cooler Master MasterBox TD500 ya da Corsair iCUE 3000D, aksesuarlar içinden de Enermax ESC001-R M.2 soğutucu seçilirse 56.000 TL yapıyor. Bu dediğim opsiyonlarla alınabilir gayet.

Tomahawk daha dolu bir anakart. Onu tercih edebilirsiniz.
Tamamdır ozman onu alırımda öönerdiğin yok değil mi gayet iyi bu.
Nvidia tarafında en az 5070 almaya bakın. RX 9070 XT ile 5060 Ti arasında performans olarak çok büyük bir fark var.
5070 kötü değil mi Ti almak daha iyi olur.
Ayriyeten 50.000 TL'ye 5070'li hazır sistem de var eğer isterseniz. Anakartı giriş seviyesinde ama Ryzen 5 7500F için yeterli.
Hazır sistem almak istemiyorum ya sonradan başka şeylerini değiştirmem gerekir kalsın yani.
Aradaki fiyat farkına değer. Pro modelini almaya bakın. G3 biraz daha orta segment kalıyor.
Önerdiğin var mı oyunlar için.

2K için 9070XT daha iyi olur.

Aga hazır sistem maalesef istemiyorum.

5070 kötü değil mi Ti almak daha iyi olur.
Değil tabii ki. 5070, 5060 Ti'ın üst modeli. Eğer illaki Nvidia olsun demezsen 9070 XT alabilirsin, fiyat/performans olarak çok daha iyidir.
Başka anakart önerdiğin yok değil mi gayet iyi bu.
Gayet iyi.
Önerdiğin var mı oyunlar için?

Değil tabii ki. 5070, 5060 Ti'ın üst modeli. Eğer illaki NVIDIA olsun demezsen 9070 XT alabilirsin, fiyat/performans olarak çok daha iyidir.

AMD severimde NVIDIA'yı uygulama olarak seviyorum ve yeni bir özellik gelmiş Smooth Motion iyi gözüküyor bayağı eğer kötü yanları yoksa.

Değil tabii ki. 5070, 5060 Ti'ın üst modeli. Eğer illaki NVIDIA olsun demezsen 9070 XT alabilirsin, fiyat/performans olarak çok daha iyidir.

Gayet iyi.

Hım fark olarak nasıl farklar olur o önceki seçtiğim ile

9070XT son gelen güncelleme ile 5070 Ti'yi bile geçti toplama 9070XT alabilirsin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı