R5 7500X3D için B850M ASUS Prime vs Gigabyte B840M D2H

Alpmantly

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, hazır sistemlerden bir süredir kasa ayıklıyorum. Bütçem içerisinde R5 7500X3D bir işlemci ve Gigabyte 5070 bulunan bir kasa buldum. Ancak bir takım özelleştirme yaptım ve tek karar veremediğim konu anakart kısmı oldu. Seçebildiklerim arasında kafamda oturtabildiğim B850M ASUS Prime ve Gigabyte B840M D2H mevcut; bunun dışında B620'ler var. Standart olarak ise Gigabyte B650M S2H mevcut. Hangi seçim daha mantıklı olur? Çünkü yeni senede zam vs. gelmeden bir sefer toplayıp önümüzdeki 3-4 sene en azından kullanmak istiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, hazır sistemlerden bir süredir kasa ayıklıyorum. Bütçem içerisinde R5 7500x3D bir işlemci ve Gigabyte 5070 bulunan bir kasa buldum. Ancak bir takım özelleştirme yaptım ve tek karar veremediğim konu anakart kısmı oldu. Seçebildiklerim arasında kafamda oturtabildiğim B850M ASUS Prime ve Gigabyte B840M D2h mevcut; bunun dışında B620'ler var. Standart olarak ise Gigabyte B650M S2H mevcut. Hangi seçim daha mantıklı olur? Çünkü yeni senede zam vs. gelmeden bir sefer toplayıp önümüzdeki 3-4 sene en azından kullanmak istiyorum.

Sistem linki var mı? Üst seviye B650 falan yoksa B850'lerden tercih edilebilir. B650M S2H almayın mümkünse bir üstüne bakın.

Sistem linki var mı? Üst seviye B650 falan yoksa B850'lerden tercih edilebilir. B650M S2H almayın mümkünse bir üstüne bakın.

Obsidian Elite | AMD Ryzen 5 7500X3D | 16 GB DDR5 | GIGABYTE RTX 5070 12 GB | 1 TB SSD OEM Paket - incehesap.com buyurun sizde inceleyin ben bu kısımda M.2, kasa ve sıvı soğutucuyu 240mm olarak değiştirim

Hocam, B840M D2H veya B650M S2H modelleri, o güzelim işlemciye ve ekran kartına dar gelir. 3-4 sene kafan rahat, performansın tam olsun istiyorsan farkını verip Prime B850M almanı öneririm.
Bütçemin yettiği onlar var açıkçası bende Asus b850m taraftarıyım

Hocam, B840M D2h veya B650M S2H modelleri, o güzelim işlemciye ve ekran kartına dar gelir. 3-4 sene kafan rahat, performansın tam olsun istiyorsan farkını verip Prime B850M almanı öneririm.

Bu iki anakartta da rahatlıkla yetecektir. Lakin alınması mantıklı mı? Kesinlikle değil. Sebebi şu AM5 sokete en az 2 nesil daha işlemci gelecek. Soketin son işlemcilerini kullansanız mantıklı bir seçenek olur. İleride upgrade yapmak istediğinizde önünüz tıkanır. Siz bütçe önerin biz bir sistem bakalım.

Obsidian Elite | AMD Ryzen 5 7500X3D | 16 GB DDR5 | GIGABYTE RTX 5070 12 GB | 1 TB SSD OEM Paket - incehesap.com buyurun sizde inceleyin ben bu kısımda M.2, kasa ve sıvı soğutucuyu 240mm olarak değiştirim.

Bütçemin yettiği onlar var açıkçası bende ASUS B850M taraftarıyım.

Gereksiz pahalı bir sistem. 9700X+9070XT çok daha iyi bir seçenek olacaktır. Bileşen kalitesi kötü attığınız sistemin. Bu bütçeye çıkabiliyorsanız atacağım sistemi kaçırmayın. Gözünüz kapalı alın.

Bu iki anakartta da rahatlıkla yetecektir. Lakin alınması mantıklı mı? Kesinlikle değil. Sebebi şu AM5 sokete en az 2 nesil daha işlemci gelecek. Soketin son işlemcilerini kullansanız mantıklı bir seçenek olur. İleride upgrade yapmak istediğinizde önünüz tıkanır. Siz bütçe önerin biz bir sistem bakalım.
Total 70K harcayabiliyorum şuanda üzerine çıkmam mümkün değil bu kasayı alma düşüncemin olmasının sebebi daha sonra bunu daha üst bir X3D işlemciye taşıyabilmek içindir

Total 70k harcayabiliyorum şu anda üzerine çıkmam mümkün değil bu kasayı alma düşüncemin olmasının sebebi daha sonra bunu daha üst bir X3D işlemciye taşıyabilmek içindir.

X3D işlemciler sanıldığı kadar güçlü anakartlar gerektirmez. Aşırı güç harcamazlar. 3dvcache tüm olay zaten. Frekansları normal işlemcilere göre daha düşük olur. Bu bütçeye RTX5070 bana çok mantıksız geliyor. 9070XT RT dahil her konuda daha iyi. Performans farkı %20+,ve bu bana göre devasa bir fark. 9700X ve 7800x3D kullanmış biri olarak AAA oyunlarda performanslar çok yakın. 9700X çok daha iyi bir tercih olacaktır.

Gereksiz pahalı bir sistem. 9700X+9070XT çok daha iyi bir seçenek olacaktır. Bileşen kalitesi kötü attığınız sistemin. Bu bütçeye çıkabiliyorsanız atacağım sistemi kaçırmayın. Gözünüz kapalı alın.

Dediğimi yanlış anlamayın ama ben açıkçası belli başlı markalar haricinde herhangi bir ürün tercih etmeyi düşünmüyorum çünkü öncesinde çok sorun yaşadım destek ve muhatap bulma konusunda

X3D işlemciler sanıldığı kadar güçlü anakartlar gerektirmez. Aşırı güç harcamazlar. 3dvcache tüm olay zaten. Frekansları normal işlemcilere göre daha düşük olur. Bu bütçeye RTX5070 bana çok mantıksız geliyor. 9070XT RT dahil her konuda daha iyi. Performans farkı %20+,ve bu bana göre devasa bir fark. 9700X ve 7800x3D kullanmış biri olarak AAA oyunlarda performanslar çok yakın. 9700X çok daha iyi bir tercih olacaktır.

Evet dediğiniz doğru genel olarak anakartında eskisi kadar performansa bir etkisi yok katılıyorum lakin bunu gidip bilmediğim bir markadan alma gibi bir seçeneğim yok daha öncesinde sorun yaşadığım için çok güvenceli bakamıyorum o konuya varsa bir öneriniz sistem olarak linkini paylabilirseniz sevinirim

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı