R5 7600 için RX 6700XT vs 4060 Ti 8 GB

Bütçe
13000

JJN

Femtopat
Daha fazla  
Selam, bilgisayar topluyorum ekran kartı konusunda kararsız kaldım. Alınca en az 3-4 sene beni götürebilecek bir kart istiyorum. 2 ya da 4K oynamak gibi bir amacım yok 1080p ile mutluyum. VRAM konusunda 4060 Ti çok eleştiriliyor, ileride 1080p de bile sorun yaşayacak deniliyor ama DLSS 3.0 gibi teknolojiler ile ilerideki güçlü oyunlarda problem yaşamayacağı da iddia edilmekte. 6700XT ise kas gücü olarak fiyatına göre tatmin edici duruyor fakat her ne kadar çok azaldı denilse de yazılımsal problemlerden biraz endişe etmiyor değilim. Oyun olarak normalde competitive tarzda FPS oyunları oynuyorum ama yeni çıkacak ve güçlü olacak birçok oyunu da oynamak isterim böyle bir sistemle.

Diğer bileşenlerim:

R5 7600.
32 GB DDR5 5200MHz.
650W 80+ Bronze.

Sizce ne almam benim için daha mantıklı olur?
Her türlü önerinize açığım, şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu dönemde hangi oyunda 8 GB VRAM ile iş yapmayı düşünüyorsunuz çok merak ediyorum acaba.
Marvel Spider-Man Remastered bile 1080p ultrada 11 GB VRAM kullanıyor ciddne komikli şaka yapıyorlar.

Onu AMD'ye sor istersen "neden benim kartım 11 GB VRAM tüketiyor bu oyunda millet 8 GB ile yağ gibi akarken" diye. Çünkü ben sıfır sorun oynuyorum 8 GB'la.

Selam, bilgisayar topluyorum ekran kartı konusunda kararsız kaldım. Alınca en az 3-4 sene beni götürebilecek bir kart istiyorum. 2 ya da 4K oynamak gibi bir amacım yok 1080p ile mutluyum. VRAM konusunda 4060 Ti çok eleştiriliyor, ileride 1080p de bile sorun yaşayacak deniliyor ama DLSS 3.0 gibi teknolojiler ile ilerideki güçlü oyunlarda problem yaşamayacağı da iddia edilmekte. 6700XT ise kas gücü olarak fiyatına göre tatmin edici duruyor fakat her ne kadar çok azaldı denilse de yazılımsal problemlerden biraz endişe etmiyor değilim. Oyun olarak normalde competitive tarzda FPS oyunları oynuyorum ama yeni çıkacak ve güçlü olacak birçok oyunu da oynamak isterim böyle bir sistemle.

Diğer bileşenlerim:

R5 7600.
32 GB DDR5 5200MHz.
650W 80+ Bronze.

Sizce ne almam benim için daha mantıklı olur?
Her türlü önerinize açığım, şimdiden teşekkürler.
bu arada eğer işlemciyi daha almadıysanız bence 7500F almanız daha mantıklı. tabi ki benim fikrim.

Haklı olabilirsiniz hocam düşününce

Hyper RX hangi kartlara gelecek hiçbir yerde göremedim bilen varsa yazarsa sevinirim.

RX 7000 serisi destekleyecek.

Screenshot_6.jpg

bu arada eğer işlemciyi daha almadıysanız bence 7500F almanız daha mantıklı. tabi ki benim fikrim.
belirttiğim parçaları çoktan aldım hocam. Sadece soğutucu konusunda pek emin olamadım.
Onu AMD'ye sor istersen "neden benim kartım 11 GB VRAM tüketiyor bu oyunda millet 8 GB ile yağ gibi akarken" diye. Çünkü ben sıfır sorun oynuyorum 8 GB'la.
kino hocam birebir bahsettiğimiz kartın bir kullanıcısı olarak sizce bu kart 3-4 yıl yeterli olur mu? yani konuyu açtığımda yazdığım gibi ben ağırlıklı olarak competitive oyunlar oynuyorum (CS VALORANT vs.) Monitör olarak da 1080p 240hz tercih ediyorum bundan dolayı, ama bu kadar bütçe ayırıp tabi ki de AAA oyunlar da oynamak isterim hem şimdi hem de ileride

Bir de konuya hakim birisine benziyorsunuz sizce rx7700 beklenmeli mi? performans olarak 4060ti ile nasıl bir farkı olur? fiyat bandı ne olur? Ve tabi ki de nvdianın sunduğu dlss 3.0 performansı gibi bir fsr performansı sunabilir mi?

yani bakıldığında 6700xt neredeyse 2.5 yıllık bir kart hali hazırda. Performans olarak 4060ti bazı oyunlarda geçiyor rahatça, teknoloji bakımından bakıldığında da geçiyor. 6700xt'ye ait en büyük avantaj vRAM olmalı bence. Bu konuda çok hakim değilim ama amd gpu'larında vram'i bol keseden kullanıyor demişsiniz nvdianın 6gb yediği ayarda amd 8 civarı yiyor sanırsam. Ama 7700 çıktığında teknolojiler ile amd yarışabilecek bir seviyeye gelmişse sanırım 7700 tercih etmem daha iyi olucak o zaman, fakat 7700 için ne bir çıkış tarihi ne de bir fiyat aralığı gördüm.

Bir de bahsettiğiniz Hypr-RX tam olarak ne oluyor acaba bu konuda aşırı bilgili değilim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı