Daha fazla
- Meslek
- Öğrenci
- RAM
- 8x2 6000MHz CL 36 Kingston EXPO FURY DDR5 RAM
- Ekran kartı
- Arc A750 LE
- Anakart
- Gigabyte B650M DS3H
- İşlemci
- Ryzen 5 7600
Ryzen 5 7600, Arc A750, 8x2 DDR5 6000 MHz RAM ve Gigabyte B650M sistemimde 24H2 temiz kurulumundan sonra anakart üzerinden overclock yaptım. Çok bilgili olmadığım için değerler konusunda kağıt üstünde sıcaklık konusu dışında bir zararı olup olmayacağını merak ediyorum. Sıcaklıklarım ekran kartı için FurMark testinde 70 derece tepe değer, işlemci için Cinebench R24 testinde 75 derece tepe noktasında seyrediyor. Testler minimum 30 dakika olacak şekilde gerçekleştirildi. Oyunlarda çökme, donma veya herhangi bir sıkıntı yaşamadım. Son oynadığım God of War oyununda aynı sahnede 75-85 arası seyreden FPS değerlerim 90-110 ayarlarında gidip geliyor.
CPU için BIOS üzerinden 1240V ile 5.525 GHz, ekran kartı için kendi uygulaması üzerinden 228W TDP değerini çıkartıp tepe sıcaklığını 83 dereceye çekerek +35mV değerinde +40 GPU performans arttırması vererek GPU saat hızlarını 2.600 MHz seviyelerine stabil bir şekilde çekebildim. Daha üst noktaları da karşılayabilmesine rağmen ekran kartının işlemciye nazaran daha hassas olması dolayısıyla voltaj arttırmak istemedim. Verdiğim voltaj değerleri tehlikeli seviyelerde mi yoksa ideal mi?
CPU için BIOS üzerinden 1240V ile 5.525 GHz, ekran kartı için kendi uygulaması üzerinden 228W TDP değerini çıkartıp tepe sıcaklığını 83 dereceye çekerek +35mV değerinde +40 GPU performans arttırması vererek GPU saat hızlarını 2.600 MHz seviyelerine stabil bir şekilde çekebildim. Daha üst noktaları da karşılayabilmesine rağmen ekran kartının işlemciye nazaran daha hassas olması dolayısıyla voltaj arttırmak istemedim. Verdiğim voltaj değerleri tehlikeli seviyelerde mi yoksa ideal mi?