R5 7600 overclock 3.8'den 4.6'ya nasıl çıkartılır?

mygunay50

Hectopat
RAM
GSKILL FLARE X5 32GB (2X16GB) DDR5 6000MHZ CL36 DUAL KIT SİYAH RAM
Ekran kartı
GAINWARD GEFORCE RTX 4070TI PHOENIX 12GB
Anakart
GIGABYTE B650M DS3H AM5 DDR5
İşlemci
AMD RYZEN 5 7600 MPK 3.80 GHZ 6 ÇEKİRDEK 38MB AM5
Merhaba arkadaşlar,

CPB kapalı bir şekilde 1 yıldır kullanmaktayım. 3.8 base ayarlarda Cinebench R23 puanı 10859 sıcaklık ise 50 dereceyi bulmuyor bu şekilde. Bunu 3.8'den 4.6 yapmak istiyorum ama nasıl ve ne şekilde yapabilirim bilemiyorum (overclock işleminden sonra oyunlarda sıcaklık 60-65 arası takılsa yeterli benim için). Ryzen Master videoları izledim Auto CC ve all cores seçip Curve Optimizer yapılıyor galiba, bunu yaparken CPB ve PBO'nun kapalı olması mı gerekiyor? Veya daha önce bu işlemciye overclock yapan birisi yardımcı olabilir mi?

Sıvı soğutucum: Cooler Master ML240L v2.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-09-26 105816.png
    Ekran görüntüsü 2024-09-26 105816.png
    82,8 KB · Görüntüleme: 54
Son düzenleyen: Moderatör:
AIDA 64 şu an böyle.

Bilgisayar sekmesinden overclock kısmına gir hocam yük altındayken o yerin resmini ekle bakalım hızı kaçmış.

Şimdi PBO disabled yaptım CPB ise Auto da. Cinebench R23 de 5GHz kullanıyor oyunlarda 5.1'i geçiyor.

Bu değer normal dediğim gibi tek çekirdek hızı, eğer tüm çekirdekler 5.1'de çalışsaydı 95-100 dereceyi geçerdi sıcaklık rahat bir şekilde.

Bilgisayar sekmesinden overclock kısmına gir hocam yük altındayken o yerin resmini ekle bakalım hızı kaçmış.

Bu değer normal dediğim gibi tek çekirdek hızı, eğer tüm çekirdekler 5.1'de çalışsaydı 95-100 dereceyi geçerdi sıcaklık rahat bir şekilde.

Bu mu hocam.

Dosya Ekleri

• aida oc.png
    aida oc.png
    90,2 KB · Görüntüleme: 29

Evet hocam aynen 4.9'da çalışıyor şimdi AMD forumlarında ve bazı yabancı forumlarda da baktım ilginç bir şekilde bazı Ryzen 5 7600 serileri Turbo ile 4.9'a çıkabiliyorken bazıları 4.5'te çalışıyormuş, sen şanslı taraftasın.

Şanslı tarafsa undervolt mu yapmam gerekiyor o zaman. :D

Bir şey yapma hocam zaten sıvı soğutucu kullanıyorsun neden rahatsız etsin ki? Dersen ki o sıcaklık değerlerini görmek beni mutsuz ediyor bu işlemci Turbo kapalı şekilde de o ekran kartını besler.

Bir şey yapma hocam zaten sıvı soğutucu kullanıyorsun neden rahatsız etsin ki? Dersen ki o sıcaklık değerlerini görmek beni mutsuz ediyor bu işlemci Turbo kapalı şekilde de o ekran kartını besler.

Şu zamana kadar hiçbir sıkıntı çekmedim ana değerde 3.8 1 senedir kullanıyorum ısı derecesi 55'i geçmiyor da 4.5 GHz kullanabilmek isterdim sadece. Sıcaklık 82 - 85 arası rahatsız ediyor bir tık 5.1 GHz de. Takıntılıyım sıcaklık 70-75 Max olmalı :D

Benim Ryzen Master videom var istersen bir bakabilirsin.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Undervolt yapıyorsunuz galiba? Bununla CPB açık iken 5.1 GHz de olan 85 derece sıcaklığı 70'lere düşürebilir miyiz?

eğer pbo açıkken hiç curve yapmadıysan değer girmediysen sıcaklıkarını düşürür ama 15 derece bilemiyorum -30 dene çökmüyorsa azar azar arttır ben bütün çekirdeklere 5.4ghz alabiliyorum ama 80 85c arasında bana göre ideal başkasına çok gelir orasını bilemem

Eğer PBO açıkken hiç curve yapmadıysan değer girmediysen sıcaklıkarını düşürür ama 15 derece bilemiyorum -30 dene çökmüyorsa azar azar arttır ben bütün çekirdeklere 5.4GHz alabiliyorum ama 80 85C arasında bana göre ideal başkasına çok gelir orasını bilemem.

Peki bunu 4.5 GHz'ye düşürebilir miyiz? Belki o zaman sıcaklıkta düşer :/

voltajı artırmadan curve optimizer kısmı var orda default seçip sadece curve yapabilirsin oda sıcaklığı kesin düşürecektir
aslında o sorduğunu şahsen denemedim ama öyle olması gerekir diye düşünüyorum arada render falan aldığımda max güçte ne kadar daha hızlı alır diye yola çıktım işlemciler zaten 95 veya 90 c den sonra güç kısmaya başlıyor

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı
09:05:00