R5 7600 sistem Kernel Power 41 hatası veriyor

Aizens

Megapat
Daha fazla  
RAM
gskill 6000 mhz cl30
SSD veya HDD modeli
Kingston kc3000s 1tb - KIOXIA Exceria plus g2 2 tb
Ekran kartı
Asus Tuf RX 9070 XT
Anakart
Gigabyte B650M DS3H
İşlemci
Ryzen 5 7600
Merhaba,

Sistem.
Ryzen 5 7600.
ASUS TUF 9070 XT.
G.Skill 6000 MHz CL30 EXPO RAM.
ENERMAX dfx 1200W PSU.
Gigabyte B650M DS3H.

Ekran kartı ve PSU değişmeden önce.
Gigabyte 4070 - Cougar 700W 80+ PSU.

20 - 21 Eylül tarihinde PSU ve ekran kartımı değiştirdim. O zamana kadar herhangi bir sorunum yoktu. Değiştirdikten sonra oyun oynayamadım yoğunluktan sonrasında bilgisayar restart olmaya başladı. Event Viewer'dan baktım Kernel Power 41 verip restart oluyormuş. Sonrasında oyunlarda FPS düşmesi yaşıyorum özellikle Valorant'ta farklı oyunlarda da oluyor ama nadir 3 4 dakikada bir kez falan Valorant oynanmıyor hep takılmalar vs vs. sistemi izlediğimde ekran kartı Valorant'ta normalde 200W bandında güç çekiyor ama drop yediği yerlerde 50 - 70W arasına kadar düşüyor. Resident Evil 4 remake - F1 24 - RDR2'de de oldu ama oralarda çok nadir? Asıl sorun Valorant'ta.

2 - 3 kez temiz W11 kurdum farklı ISO'lara.
BIOS güncel + sıfırladım BIOS'u tekrar.
Tüm driverlar ve winmdows güncel.
Power kablolarını söktüm tekrar taktım.

PSU ısılarını göremiyorum ama diğer sıcaklık değerleri normal.

OCCT ile test yaptım 15 dk 30 dk 1 saatlik olarak.
İşlemci test sorunsuz.
Ekran kartı testi sorunsuz.
OCCT ve MemTest86 ile RAM testi sorun bulamadı.

OCCT Power testi 4 test 2 restart oldu makine.

Merhaba,

Sistem.
Ryzen 5 7600.
ASUS TUF 9070 XT.
G.Skill 6000 MHz CL30 EXPO RAM.
ENERMAX dfx 1200W PSU.
Gigabyte B650M DS3H.

Ekran kartı ve PSU değişmeden önce.
Gigabyte 4070 - Cougar 700W 80+ PSU.

20 - 21 Eylül tarihinde PSU ve ekran kartımı değiştirdim. O zamana kadar herhangi bir sorunum yoktu. Değiştirdikten sonra oyun oynayamadım yoğunluktan sonrasında bilgisayar restart olmaya başladı. Event Viewer'dan baktım Kernel Power 41 verip restart oluyormuş. Sonrasında oyunlarda FPS düşmesi yaşıyorum özellikle Valorant'ta farklı oyunlarda da oluyor ama nadir 3 4 dakikada bir kez falan Valorant oynanmıyor hep takılmalar vs vs. sistemi izlediğimde ekran kartı Valorant'ta normalde 200W bandında güç çekiyor ama drop yediği yerlerde 50 - 70W arasına kadar düşüyor. Resident Evil 4 remake - F1 24 - RDR2'de de oldu ama oralarda çok nadir? Asıl sorun Valorant'ta.

2 - 3 kez temiz W11 kurdum farklı ISO'lara.
BIOS güncel + sıfırladım BIOS'u tekrar.
Tüm driverlar ve winmdows güncel.
Power kablolarını söktüm tekrar taktım.

PSU ısılarını göremiyorum ama diğer sıcaklık değerleri normal.

OCCT ile test yaptım 15 dk 30 dk 1 saatlik olarak.
İşlemci test sorunsuz.
Ekran kartı testi sorunsuz.
OCCT ve MemTest86 ile RAM testi sorun bulamadı.

OCCT Power testi 4 test 2 restart oldu makine.

PSU sorunlu o zaman iade ediniz.

eski psu da 1x8 pin oda 2 çıkışlı ekran kartı 3x8 pin istiyor. Çoklayıcı bulmam lazım test etmek için normalde 2x8 pin girişlilerden alsaydım değiştirmeyecektimde 3x8 olunca mecbur kaldım gibi.

Degısım ıste o zaman.
Hocam birde servise ürün yollayamıyorum. İdefixten aldım satıcı betaplustu. Beta yı aradım durumu anlattım onlar idefixten talep aç onlar kargo kodu verecekler dedi. İdefixe talep açıyorum satıcı ile iletişime geçin diye talebi kapatıyor. Bir kaç talep daha açtım. Müsteri hizmetleri ile görüştüm. Sallamıyorlar dönüş yapılacaktır diyor ilk talebi 28 ekimde açtım. Yasal başvuruları yapıcaktım e devlette giremedim. Tüketici hakem heyeti + cimere yazacağım. Başka bir sey yapabilir miyim?
enermax distributor betaplus

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı