R5 7600'lı sisteme overclock yapmak mantıklı mı?

913750

Picopat
7800XT.
R5 7600.
32 GB RAM sistemin var fakat oyunlarda microstutter yaşıyorum. Bunun çözümü overclock olabilir mi? 2K monitör kullanıyorum.

Ne gibi oyunlarda yaşıyorsunuz microstutter? Benim önerim yine de overclock yapılmamasından yana tabii ki karar sizin. Ama böyle bir sistemde neden yapıyor araştırmak lazım.

Ne gibi oyunlarda yaşıyorsunuz microstutter? Benim önerim yine de overclock yapılmamasından yana tabii ki karar sizin. Ama böyle bir sistemde neden yapıyor araştırmak lazım.

Oynadığım her oyunda diyebilirim. Bilgisayarı garantiye göndermiştim bu sorunu yaşıyorum diye ve bilgisayar geldiğinde işlemcisini değiştirmişlerdi. CMD üzerinden parçaların puanlarına bakabildiğimiz şeyi yapınca işlemcinin puanı 8 falan çıkıyordu. Diğer parçalar 9.9 olarak gözüküyordu. Kafayı yemek üzereyim nedenini bilmiyorum.

Yani garanti sonrası hala devam ediyorsa tavsiyem sorunun çözülmediğini belirtip bir daha göndermen. Yazılımsal olabilir mi pek emin değilim ama bence yine de driverları kontrol edebilir veya sıfırlama yapabilirsin ama yine de senin için ek bir araştırma yapacağım hocam.

Yani garanti sonrası hala devam ediyorsa tavsiyem sorunun çözülmediğini belirtip bir daha göndermen. Yazılımsal olabilir mi pek emin değilim ama bence yine de driverları kontrol edebilir veya sıfırlama yapabilirsin ama yine de senin için ek bir araştırma yapacağım hocam.
Tüm işlemler garanti sürecindeyken yapılmış zaten. Denemediğim şey kalmadı. O kadar kafam karışık ki sorunun prizden kaynaklı olduğunu düşüneceğim artık.

Tüm işlemler garanti sürecindeyken yapılmış zaten. Denemediğim şey kalmadı. O kadar kafam karışık ki sorunun prizden kaynaklı olduğunu düşüneceğim artık.
Anakartın ve powerın ne ? Ram modelini de atar mısın ?

Anakartın ve powerın ne ? Ram modelini de atar mısın ?
Parçaları tek tek denemek lazım. Anakartta, işlemcide ya da ekran akrtında olduğunu düşünüyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı