Çözüldü R5 7600X Gigabyte RTX 4070 Super sistemde mavi ekran hataları

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Kürşatg

Megapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, daha önce 2-3 defa AM5 sistemle ilgili sorunları paylaşmıştım. İlk günden bugüne mavi ekran almaya devam ediyorum.

Sistemi nisanda almıştım ama 10-15 gün kullanabildim. Öncelikle G.Skill RAM'leri 2 defa servise gönderdim. 2. seferde değişim yapıp gönderdiler. Anakartta 3-4 defa farklı RAM denedim. Sonunda RAM slotunu kırdım. Sonrasında servisten geldi slot değişti ve servis kontrollerinde bir sorun çıkmamış.

Anakart ve RAM'lerde sorun yok ama tekrar Memtest yaptığımda yine hata buldu. Ayrıca Windows 10'da sürekli mavi ekran alıyorum. İşlemci stres testinde sorun çıkmadı ama sorunun işlemcide olma ihtimali var mıdır?

Zaten geriye ya işlemci ya da ekran kartı kalıyor. Minidump dosyalarını ekledim. Sorunun neden kaynaklandığını söyleyebilirseniz sevinirim.

Bu arada son BIOS güncellenmesi, Windows güncellemesi, sürücüler güncel. DDU ile ekran kartı ve ses sürücülerini silip tekrar yükledim.

Sonuç alamazsam bütün parçaları satıp AM4'e geri dönmeyi düşünüyorum ya da Intel'e :)

• G.Skill Neo Z 16x2 32 GB 6000 MHz CL 30
  • Kingston KC3000 1 TB
  • Gigabyte Aero RTX 4070 Super
  • MSI 650 Tomahawk
  • Ryzen 5 7600X

Çözüm
Windows 11 indirip bir de onu deneyeceğim, teşekkürler 🙏
Windows 11'deki durumu da paylaşırım.

Amazon'dan Corsair Vengeance RGB DDR5 RAM aldım son olarak. 32 GB 6000 MHz ve CL 30 G.Skill ile aynı özelliklerde. Şu an sistemde sorun gözükmüyor. Memtest hata vermedi 1 saatlik testte.
Çok enterasan 3 farklı RAM de sorun olması ya da benim anakart RAM seçiyor.
Sonuç olarak Corsair RAM ile sorunum çözülmüş oldu. Nisan ayından bu yana bir türlü bilgisayarı kullanamıyordum. En başta da Corsair alacakken G.Skill denemek istemiştim şans artık. Bir daha G.Skill RAM tercih etmeyeceğim.

Dosya Ekleri

• image.jpg
    image.jpg
    349,1 KB · Görüntüleme: 31

Dosya Ekleri

• IMG_3231.jpeg
    IMG_3231.jpeg
    138,1 KB · Görüntüleme: 20
  • image.jpg
    image.jpg
    139,7 KB · Görüntüleme: 25

Amazon'dan Corsair Vengeance RGB DDR5 RAM aldım son olarak. 32 GB 6000 MHz ve CL 30 G.Skill ile aynı özelliklerde. Şu an sistemde sorun gözükmüyor. Memtest hata vermedi 1 saatlik testte.
Sonuç olarak Corsair RAM ile sorunum çözülmüş oldu. Nisan ayından bu yana bir türlü bilgisayarı kullanamıyordum. En başta da Corsair alacakken G.Skill denemek istemiştim şans artık. Bir daha G.Skill RAM tercih etmeyeceğim.

Son düzenleme:
Çözüm

Sorunun çözüldüğüne sevindim, iyi sosyaller dilerim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı