R5 7600X için sıvı soğutucu gerekli mi?

Sizce 5 7600X için üstekini mi aliyim yoksa alttaki yeter mi?

Önerim ID-Cooling see226XT DeepCool AK620'nin 2 fanla yaptigini tek fanla yapiyor.
Butceyi biraz daha arttirip Noctua NH12-A alabilirsiniz.

Hocam Cougar 360 ile boşta 7600X 38 40 derece arası dolaşıyor fanlar 1200 RPM de sizde bir sorun var sıvı soğutmanın konumu neresi borular yukarıdamı aşağıdamı.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
bu videoya bir bakın derim.

Fanlar üst trafta hortumları sagda olacak şekilde.

Peki i5 13400F ye yeter mi o attığım soğutucular.

Bilgisayarınizı toplamaya başladıniz mı yoksa toplamaya baslayacak misiniz bu konuda yardim edebilirim.

Topladım sadece soğutucu işini halletmeye çalışıyorum.

Sistemi aldınız mı ayrıca mağazalardan değil de kendiniz toplasanız daha ucuza gelir
Ayrıca o işlemci o ekran kartına darboğaz yapar hangi oyunları oynayacaksanız.

Sıvı soğutma şart diyenler neye istinaden şart diyorlar belirsiz. O fiyatlara daha iyi soğutan ve daha sessiz hava soğutmalar var. Ayrıca sıvı soğutmaların uzun vadede bakımı ve pompa ömrü belirsizken neden ısrarla sıvı soğutma şart denildiğini anlamak güç. Hava soğutma belirli istisnalar dışında genel olarak her türlü daha avantajlı.
Kullanmadıkları için diyorlar çok basit oyun oynarken hava soğutma fazla bile geliyor multi core render falan alınmıyorsa gerek yok alınsa dahi ak620 nh d15 yine yeterli çünkü sıcaklığı düşürmenin tek yolu eğer direct die yapılmıyorsa ya da sıvı metal kullanılmadıysa ppt limit kullanmak ve negatif curve vermek ki hala forumda çoğu insan 7000x işlemcilerin 95 dereceye ulaşana kadar güç tüketimini arttırdığından bir haber her 7600X konusuna yorum yapıyorlar ille de 240mm sıvı soğutma diye gerçekten konuyu iki dakika araştırsalar cevap bulacaklar ama inatla sıvı soğutma öneriyorlar.

Yok almadım ve sanırım darboğaz yapmıyor bir yabancı adamdan izledim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Şimdilik 1080p oynayacağım sonra 2kya değişebilirim.

Yok almadım ve sanırım darboğaz yapmıyor bir yabancı adamdan izledim.

Şimdilik 1080p oynayacağım sonra 2kya değişebilirim.

Ryzen 5 7600
ASUS TUF B650 Plus.
Kingston 32 GB 5600 MHz CL 36.
Bulabilirseniz belleği yüksek ekran kartı takın bu size kalmış.
Güç kaynağının korumaları olan güç kaynağı örnek olarak ASUS TUF 750b.
Kasa size kalmış
Noctua NHU-12a alın kule tipi soğutma.

Anakartta 2 tane daha RAM slotu var ileride 2 tane daha takıp 64 GB çıkmanızı tavsiye ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı