R5 7600X için sıvı soğutucu gerekli mi?

Hocam 7600x aldım yeni. Soğutucu araştırması yapıyordum ve Isınma sorunlarını çok görüyorum ve korktum. İade işlemi başlattım 7600 almayı düşünüyorum. iade etmeli miyim ? soğutucu işini ne yapmalıyım, sıvı soğutma hayranı değilim kule tipi tercihim sıvı soğutma ile uğraşmak istemiyorum ve bütçemde fazla yok. Öneriniz nedir ?

Hocam 7600x aldım yeni. Soğutucu araştırması yapıyordum ve Isınma sorunlarını çok görüyorum ve korktum. İade işlemi başlattım 7600 almayı düşünüyorum. iade etmeli miyim ? soğutucu işini ne yapmalıyım, sıvı soğutma hayranı değilim kule tipi tercihim sıvı soğutma ile uğraşmak istemiyorum ve bütçemde fazla yok. Öneriniz nedir ?

Hocam kaç saattir araştırıyorum çıldırmak üzereyim. Oyun bilgisayarı topluyorum ve şuan elimde 7600x var. Isınma probleminden korktuğum için ne yapacağımı bilemiyorum. 7600 e geçim kule tipi fanla düşük maliyetle devam etmeli miyim ? 7600x oyun içinde 70 dereceleri geçmeden kule tipi fanla oynanır mı 65W eco mod yapsam ? Ana konu düşük sıcaklık ve sıvı soğutmaya 2.5 3k vermek istemiyorum. Zorlarsam kule tipine 1.5 verebilirim. öneriniz nedir ?
7600 ve 7600x aynı işlemci aslında 7600’de pbo açınca 7600x performansına geliyor.

Endişe etmenize gerek yok oyun oynarken tüketeceği güç düşük olacaktır zaten ben ak620 hava soğutma ile kullanıyorum 7600x’i oyun oynarken güç tüketimi 75-80w üzerine çıkmıyor bunu soğutmak için de hava soğutucu yeterli. Çok ısındığı senaryolar render gibi çoklu çekirdek kullanımlarında geçerli fakat bunun için de limit koyabilirsiniz çekeceği güce ben 75w limit ve curve optimizerdan -30 verdim cb r23 testinde bile 70 dereceye ancak geliyor.

7600X + Noctua ne verir acaba diye düşünmüyor değilim elimde varken de fazla kaşınmayacağım A: SDAS

Hocam 7600X kullanıyorum Noctua soğutucuyla yeter size o sıvı soğutma çok da şart değil bende oyunlarda 55 dereceyi geçmiyor hava soğutmayla da çok farklı olmaz hadi olsun olsun 60 derece olur oda bir problem değil stres testlerinde çıkıyor bir oda en fazla 70 80 arası.

Yeni platform olduğu için hala BIOS oturmadı tam anlamıyla. Aslında işlemci ısınmıyor anakart 1.52 Volt verince anlık sıçramalar oluyor ısıda. Overclock yapmadan stok ayarlarda bile ısınıyor 360l sıvı soğutucu kullanmama rağmen 95 dereceleri görüyorum bazen. Bu işlemciye, 5600X ekran kartına darboğaz yaptığı için geçtim ben mesela. Sırf ısınmasını engellemek için performanstan vazgeçmek bana çok ters. İşlemciyi sınırlarsanız SSD performansı, RAM ve ekran kartı performansını da azaltacak ( Smart acces Memory). Yani neden aldık o zaman bu işlemciyi dedirtir. Bu işlemcinin içinde dahili GPU var ve kullanmazsanız bile açık duruyor, ısıda etki ettiğini fark ettim ve BIOS üzerinden kapattım. Gfxoff olarak geçiyor ASUS anakartta. Yorumum budur iyi sosyaller.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı