R5 7600X işlemcide BF5 oynarken 80-95 derece arası oluyor

Hocam konu çok uzamış en baştan konuyu okutmayın bana sıcaklık değerlerini söyler misiniz oyun içinde maç esnasındaki ?

Yükleme ekranında ani peek atar o önemli değil.
5.4 iken şu an hemen söyleyim hocam.

BF 5 1.25 voltaj 5.4 GHz şu an da söyleyeceğim sıcaklık değerleri oyun içi değerleri 65. stres testin de CPU stres test ve stress cache ve Memory 3'ünü seçtiğim de sistem reset atmıyor. Fpu seçersem PC reset atıyor 5.3 iken de böyle 5.4 iken de. Günlük oyun kullanımlarımda PC kapanmıyor hiçbir zaman mavi ekran ya da crash yemiyorum. Fpu basarsam sıkıntı oluyor o kadar. 5.4 GHz şu an 1.25 volt BF 5 oyun içi 66 67 derece yükleme ekranı 71 oluyor düşük bayağı. Vidayı sıkmam işe yaradı herhalde dün 85 çıkıyordu yükleme ekranı yine bilemedim ama şu an normal 5.4 1.25 voltaj ile.

Son düzenleme:

Çok önemli bir detay değil ama oyunlarda 85-90 dereceleri gördüğü için 3-4 derecede olsa yapsın diye dedim hocam. Bana da montajda sorun var gibi geldi ama vatan da montaj yapmış yine aynı sorun devam etmiş o yüzden.

Vatan da olsa montaj hatası yapabilir. Yada ürün arzalıdır. Ben çok denk geldim adam montaj yaparken biri gelip yandan bir şeyler sorup lafa tutuyor adamı adamda vidaları tam sıkmayı unutup montajlıyor. Test de fazla yapılmıyor vatanda o yüzden anlamıyolar da.

@DMN
İşe yaramamış bunlar. Montaj kalıyor geriye. Sizin aklınıza gelen farklı bir ayar var mı?

Yükleme ekranında ani pikler yapması işlemciyi bozmaz mı şu an yaptı 85 derece 5.4 1.25 voltaj oyunda şu an 65 derece.

Yükleme ekranında ani pikler yapması işlemciyi bozmaz mı şu an yaptı 85 derece 5.4 1.25 voltaj oyunda şu an 65 derece.
Normal. Ozaman yükleme ekranını varsayma diyorum. Olur yükleme ekranında peek'ler. Sen oyunu oynarken 65-70 derece civarında seyrediyorsa işlemci sorun yoktur o işlemcide.

Benim de kule tipi soğutucu takılı 5600X var sistemimde bende de 80 derecelere peek atıyor yüklerken bişiler o önemli değil. Oyun oynarken 65-70 sabit stabil takılıyorsa sorun yoktur ozaman.

Zaten aşırı ısınsa yük testinde fişi çeker sistem reset atar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…