R5 7600X işlemcide BF5 oynarken 80-95 derece arası oluyor

Hocam dediğim ayarları anakartınızın modeli ile youtube da aratarak bulabilirsiniz. Her markada ayarlar farklı olabilir. Ama genel olarak bios ta overclock sekmesinde olur.
Hocam 5.3 de sabit çalışınca zaten ısınmıyor mu ya da voltaj az verince oyunda fps azaltmıyor mu az voltaj verilmesi ?

Hocam dediğim ayarları anakartınızın modeli ile youtube da aratarak bulabilirsiniz. Her markada ayarlar farklı olabilir. Ama genel olarak bios ta overclock sekmesinde olur.
Hocam yardımcı olur musunuz ?

Montajında sorun var.
Nasıl bir sorun hocam

Bu ayarlar otomatik overclock ayarları. Onları kapatıp manuel yapıyorsunuz. Otomatikte zaten 5.2 de kalıyor. Attığınız resimde var. Benim ayarlarım bu şekilde FPS kaybım yok. Sıcaklık düşürmek için manuel yapmak şart.

Boşta 45, oyunlarda 55-60 arası.

CPB PBO kapatınca performans düşmüyor mu zaten.

Aynı işlemciyi kullanıyorum. Biostan cpb ve pbo kapatın. İşlemci hızını 5.3 sabitleyip 1.20 voltaj verin. Bu ayarlar ile ben 55 derecelerde kullanıyorum. Diğer türlü otomatik overclock da çok voltaj veriyor sistem.
hocam kullanıyor musun hala işlemciyi bu şekilde ?

Son düzenleme:
-15 yapınca performans düştü.

-15 çok cüzi bir miktar düşmemesi gerekiyor. Millet -30 giriyor sorun yok. Benim işlemcide -35 yaptım performans arttı ama sentetik testlerde hata veriyordu. -15 ile kullanıyorum FPS daha yüksek hemde sentetik testlerde hata vermiyor. Sıfırlayıp eco mod 80W seçin.

-15 çok cüzi bir miktar düşmemesi gerekiyor. Millet -30 giriyor sorun yok. Benim işlemcide -35 yaptım performans arttı ama sentetik testlerde hata veriyordu. -15 ile kullanıyorum FPS daha yüksek hem de sentetik testlerde hata vermiyor. Sıfırlayıp eco mod 80W seçin.

Hocam şu an. Eco modu seçili. 5.3 GHz sabit 1.20 voltaj kapanma sorunları falan yok. Fpu test basınca PC reset atıyor o kadar CPU stress ve cache basınca reset atmıyor. Hata verse de kullanıyorsunuz değil mi siz öyle işlemciyi ve hız sabitken frekans yani - değer veremem. Büyük ihtimal. Isındığı için. Bu yolu izledim -20 verdim bugün ama ya da -10 olması lazım sıcaklık düşüşü gözlemleyemedim.

Hocam şu an. Eco modu seçili. 5.3 GHz sabit 1.20 voltaj kapanma sorunları falan yok. Fpu test basınca PC reset atıyor o kadar CPU stress ve cache basınca reset atmıyor. Hata verse de kullanıyorsunuz değil mi siz öyle işlemciyi ve hız sabitken frekans yani - değer veremem. Büyük ihtimal. Isındığı için. Bu yolu izledim -20 verdim bugün ama ya da -10 olması lazım sıcaklık düşüşü gözlemleyemedim.

Benim 7800x3D 4.850GHz çalışıyor. All Core -15 ve +150MHz veriyorum sentetik testlerde veya oyunlarda ne hata veriyor ne kapanıyor. Performansta artıyor. 5.050GHz çıkıyor. Eco mod kullanmıyorum benimkinde etkisi yok. Çünkü oyunlarda 50-60W tüketiyor. Eco mod 100W ve üstü tüketen işlemcilerin performansı azıcık düşürerek güç tüketimini azaltıyor. Bu sayede ısınma sorunu kalmıyor. AMD'nin kendi teknolojisi zaten sorun çıkma ihtimali düşük.

Eco mode açık mı sizde

Eco mode açık mı sizde?

Benim 7800x3D 4.850GHz çalışıyor. All Core -15 ve +150MHz veriyorum sentetik testlerde veya oyunlarda ne hata veriyor ne kapanıyor. Performansta artıyor. 5.050GHz çıkıyor. Eco mod kullanmıyorum benimkinde etkisi yok. Çünkü oyunlarda 50-60W tüketiyor. Eco mod 100W ve üstü tüketen işlemcilerin performansı azıcık düşürerek güç tüketimini azaltıyor. Bu sayede ısınma sorunu kalmıyor. AMD'nin kendi teknolojisi zaten sorun çıkma ihtimali düşük.
Hocam benim işlemcim ısınıyor 105 w işlemcim -15 versem de ısınacak diye düşünüyorum öyle değil mi ? 65 w seçili eco modum.

Eco mode açıkken bf 5 85 derece görüyor hocam benim sıvı soğutucum bozuk olabilir mi 360mm cooler master.

Son düzenleme:
Eco mode açık mı sizde

Hocam benim işlemcim ısınıyor 105 w işlemcim -15 versem de ısınacak diye düşünüyorum öyle değil mi ? 65 w seçili eco modum.

Eco mode açıkken bf 5 85 derece görüyor hocam benim sıvı soğutucum bozuk olabilir mi 360mm cooler master.
Montajla alakalı sorun olabilir. Veya virüs. Malwarebytes ile tam tarama yapın. Temiz çıkarsa montajı kontrol edin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı