Arkadaşlar merhaba. FPS oyunlarında özellikle hızlı sağ-sol mouse dönüşlerinde görüntüde akıcılık kaybı yaşıyorum. Drop, yırtılma, donma yok ama ekran, mouse hareketine tam senkron değilmiş gibi hissettiriyor. Görüntü anlık olarak "sallanıyor" ya da "titreşimli" gibi bir his veriyor.
Sistemde test ettiğim oyunlardan CS2 (144FPS sabit), R6 Siege ve Dying Light (179FPS sabit) akıcı çalışıyor. Ancak BF1 (özellikle Online) ve Titanfall 2'de bu sorun belirgin. Dead by Daylight'dan bahsetmiyorum bile. Yavaş dönüşlerde sorun yok, ama hızlı hareketlerde görüntüde sanki Micro-stutter benzeri bir bozulma oluyor.
Sistemim:
Ryzen 5 7600X.
RX 9060 XT 16 GB.
32 GB DDR5 5600 MHz.
ASUS XG259CS 180Hz IPS monitör.
Windows 10.
FreeSync + ELMB Sync açık.
FPS sabitleme: AMD Radeon üzerinden (144 veya 179)
V-Sync kapalı.
Anti-lag açık/kapalı fark etmiyor.
DPI: 1000, polling rate: 1000Hz, oyun içi hassasiyet: 10 (Razer DeathAdder v3)
UPS kullanıyorum.
Bu durumu daha önce yaşayan ya da çözüm önerisi olan var mı? Şu ana kadar en büyük faydayı DPI sabit tutup oyun içi hassasiyeti 50'lerden 10'a düşürünce gördüm. Ama tam anlamı ile istediğim kusursuz dönüşler hala tüm oyunlarda olmuyor. Sizlere danışıp bilgi sağlamak istedim. Şimdiden teşekkürler.
@claus Üstad yardımcı olabilir misin? Sürekli kendi kendime çözüm aradığım ama hiçbir şekilde destek alamadığım bir konu.