R5 7600X sıcaklık değerleri normal mi?

Sizin işlemciniz oyunda da mı çok ısınıyor? O yüzden mi yaptınız bu ayarları?
AAA oyun olarak Shadow of The Tomb Raider'de denedim 40-42 dereceyi geçmedi. İşlemci ağırlıklı oyunda da 60-65'i geçeceğini düşünmüyorum. Bu ayarları ısındığı için değil işlemci aşırı güç çektiği için OC işine girmedim, riskli buldum. Ryzen 7000 serisi çok sıcak çalışıyor bunun için 360 mm soğutma bile yetersiz kalabiliyor saat hızları çok yüksek olduğu için. Fabrikasyon 5.3 GHz'e çıkarken ben 5.5 GHz'e çıkarttım. Buradaki arkadaşlardan çok bilgi edinmemin yanı sıra İngilizce bildiğim için yabancı forumlar ve sitelerde de çok araştırdım ancak kaynaklık etmesi açısından bu videoya bakabilirsiniz. Ben herhangi bir TDP limiti ya da sıcaklık limiti koymadım tabii bu videodakinden farkı olarak. Yukarıda attığım mesajdaki ekran görüntüsündeki aynı ayarları yaptım sadece;

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

AAA oyun olarak Shadow of The Tomb Raider'de denedim 40-42 dereceyi geçmedi. İşlemci ağırlıklı oyunda da 60-65'i geçeceğini düşünmüyorum. Bu ayarları ısındığı için değil işlemci aşırı güç çektiği için OC işine girmedim, riskli buldum. Ryzen 7000 serisi çok sıcak çalışıyor bunun için 360 mm soğutma bile yetersiz kalabiliyor saat hızları çok yüksek olduğu için. Fabrikasyon 5.3 GHz'e çıkarken ben 5.5 GHz'e çıkarttım. Buradaki arkadaşlardan çok bilgi edinmemin yanı sıra İngilizce bildiğim için yabancı forumlar ve sitelerde de çok araştırdım ancak kaynaklık etmesi açısından bu videoya bakabilirsiniz. Ben herhangi bir TDP limiti ya da sıcaklık limiti koymadım tabii bu videodakinden farkı olarak. Yukarıda attığım mesajdaki ekran görüntüsündeki aynı ayarları yaptım sadece;

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam sizin yaptığınız ayarlar ile performans düşüşü yaşamadan sıcaklıklarda azalma olur mu?

Hocam sizin yaptığınız ayarlar ile performans düşüşü yaşamadan sıcaklıklarda azalma olur mu?
Azalma olmas sıcaklıklarda çünkü ben TDP limiti veya sıcaklık limiti koymadım hocam. Ancak attığım videoya göre ayar yaparsanız epey serinler. Çoğu kişi videodaki gibi yapıyor.

Sıcaklıklar gayet normal.

Stok mu kullanıyorsunuz? Ben de AK620 ile kullanıyorum CB R23 testinde stok hali ile işlemcinin max 68 derece olması mümkün değil.
Testi bilemem de Hogwarts legacy'de test ettim MSI afterburner kullandım.
Gidip de stres testine sokmaya almadığım için uğraşmadım.
Anlık yükselme oldu Max 83 dereceyi buldu ancak genel olarak 68 derece civarında seyrediyordu.
1080p oyun açıp bakmak daha adil olurdu da tercih etmediğim için bakmadım henüz.

Anlık yükselme oldu Max 83 dereceyi buldu ancak genel olarak 68 derece civarında seyrediyordu.
1080p oyun açıp bakmak daha adil olurdu da tercih etmediğim için bakmadım henüz.
Hocam bende stres testinde 68 dereceleri görüyorsunuz sandım şaşırdım. Oyunda benim de 60 derecelerde geziyor.

Hocam bende stres testinde 68 dereceleri görüyorsunuz sandım şaşırdım. Oyunda benim de 60 derecelerde geziyor.
2k gamingde 7600x çok da gerekli değildi ancak Ryzen 5 1600 135 fps üstünde problem yaşamaya başladığı için am5 sistem topladım.
Özellikle doom eternal oynarken farkediyor.

Oyunda aldığınız değerlerin çok bir önemi yok açıkcası çünkü kontrollü bir test yapılabilmesi için şartların aynı olması gerekli, hogwarts legacy oynarken 60-70 derece aldım demek anlamsız, oyundaki yere göre, ekran ayarlarına göre bir çok şeye göre değişebilir çünkü cpuda bulunan yük durumu.

Sıvı soğutma ile beraber 90 derece normal değil.
1-) Macunu kontrol et.
2-) Sıvı soğutma tam oturmuşmu kontrol et.
3-) Radyatör fanlarını kontrol et.
benim işlemcim cs2 oynarken min 56 max 93 değerlerini gösteriyor oyun esnasında sürekli takılıyor fps 350 olmasına rağmen sıvı doğutucum corsair h100 olması lazım sesler geliyordu bi ara artık kesti bozuldu mu anlamıyorum nasıl test edeceğimi falan belki kablosunu yanlış takmış bile olabilirim bilginiz var mı

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı