R5 7600X sistem açılmıyor

Berke Solar

Megapat
Yer
Edirne
Daha fazla  
Herkese merhaba. Uzun süredir kullandığım FX6300'lü sistem geçen gün uykudayken kendi kendine uyandı ve bir daha görüntü vermedi. RAM'i söktüm slot değiştirdim, BIOS pilini söktüm, değiştirdim. Yok bip sesi dahi gelmiyor. Tüm fanlar sorunsuz dönüyor ama BIOS ekranı gelmiyor. İşlemci sogutucusunu söktüm ısınmaya başladı onda da problem yok. Daha sonra RAM bozuk diye düşündüm. R5 7600X ve DDR5 RAM sipariş ettim. Bugün geldi uzay montaj yaptım kabloları bağladım o da ne yine bip sesi yok. Kullandığım güç kaynağı 1 sene kadar önce aldığım 700W85+ sertifikalı bir güç kaynağı acaba problem onda mı? Sorunsuz güç geliyor ama 2 sistemimde de bip sesi ve görüntü gelmiyor.

Anakart 24 pin bağlantısında bir pin de eksiklik fark ettim acaba sorun bu olabilir mi ?

Şimdi araştırdım normalmiş böyle olması.

Dosya Ekleri

• 20230427_180042.jpg
    20230427_180042.jpg
    78,5 KB · Görüntüleme: 41
Dostum düşünüyorum. Aklıma geldi de bende de 7600 B650 DDR 5 sistem var ilk topladığımda açtığım zaman 5 dk BIOS ekranı gelmedi sonra açıldı ve bu bilinen bir konudur ki sistem ilk açıldığında bekliyor. Bu AM5 de daha uzun diye gözlemledim birazcık bekleyebilir misin tekrae deneyip? GPU durumu nedir? R5 7600X in dahili grafiği var bir de bağlantıyı ekran kartına değil de işlemciye verir misin? Bakalım ne olacak ama sen bir 5-10 dk bekle bu şekilde.

Son düzenleme:
Ekran kartını çıkarttınız değil mi bu süre zarfında anakarttan görüntü alırken? Kusura bakmayın teknik bilgilerinizi bilmediğimden sormak zorundayım çözüme ulaşabilmek için.

Bir de RAM'leri tek tek takar mısınız Dual channelsa yani 1 tane takıp çalıştırın sonra 5-10 dk bekleyin diğeri içinde aynısını yapın ayrıyeten anakart markasını söyler misiniz?

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı