R5 7600X sistem nasıldır?

Bütçe
16000

Enahaine

Hectopat
Makaleler
1
Şimdilik almayacağım öyle kafama göre PC topluyorum ama ileride bu tarz bir şey alacağım. Normalde Ryzen 7 5800x3D'li bir sistem topladım ama onun fiyatı bunu bile geçince ve ileriye 5800x3D'nin çıkan son işlemci olduğunu gördüm. Sonra AM5 sistem toplayayım dedim böyle bir sonuç çıktı sizce nasıl?

Kingston Furybeast 8 GB 5200 Mhz DDR5 CL40 KF552C40BB/8 Ram Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe (şimdilik tek ileride 8x2 yaparım)

Elimde kasa var. Gametech X-cooler şu anki sistemimi satıp almayı düşünüyordum (kasa harici) biraz baktım. Galiba işlemci APU olarak kullanılıyormuş o yüzden tüm sistemi satıp. Kasa dahil ekran kartını biraz geciktirerek iyi bir kasa alabilirim ya da 1000 TL gibi bir fiyata kasa alıp kalan para ile diğer parçaları yükseltebilirim.

Kasa almayıp ekran kartıda alabilirim biraz baktım testlerine FPS değerleri yerlerde 2500 TL gibi bir fiyata RX 5500 XT alabilirim.

Yada bunu alabilirim Gigabyte B650M DS3H AMD AM5 DDR5 Micro ATX Anakart Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe

Sıvı soğutma olarak bunu düşündüm. Corsair iCUE H150 CW-9060054-WW 360 mm İşlemci Sıvı Soğutucu Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe

Belki de 1 2 ay para biriktirip ekran kartını sonradan alırım.

Kaliteli bir hava soğutma yeter mi bu işlemciye?

@messinicocugu hocam bu sistem çok'mu kötü sence nasıl en iyisi nasıl olur kasa yerine sıvı soğutma ekran kartımı almak yoksa APU kullanıp hava soğutmamı almak.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam bence RAM olarak bunu alın:
Anakart olarak dediğiniz gibi DS3h daha mantıklı olur daha ucuza.
Bir de sistemi APU kullanıp hava soğutmak almak daha akıllıca olur bence.

Hocam bence RAM olarak bunu alın:
Anakart olarak dediğiniz gibi DS3h daha mantıklı olur daha ucuza.
Bir de sistemi APU kullanıp hava soğutmak almak daha akıllıca olur bence.

Aslında bende düşündüm ama hava soğutma yeter mi diye düşündürdü. İleride sıvı soğutma alırım ama bir süre alabileceğimi düşünmüyorum.

O RAM'i alırsam büyük ihtimalle 8x2 yaparım.

Ve PSU nasıl yeter mi? İleride güçlü bir kart taksam RX 6900 vs.

Aslında bende düşündüm ama hava soğutma yeter mi diye düşündürdü. İleride sıvı soğutma alırım ama bir süre alabileceğimi düşünmüyorum.

O RAM'i alırsam büyük ihtimalle 8x2 yaparım.

Ve PSU nasıl yeter mi? İleride güçlü bir kart taksam RX 6900 vs.

AK400 gibi soğutmalar stok değerler için yeterli olur ne kötü çok ısınırsa eco Mode'a da alabilirsiniz.

AK400 gibi soğutmalar stok değerler için yeterli olur ne kötü çok ısınırsa eco Mode'a da alabilirsiniz.

Tamamdır hocam sağ olun en kısa sürede alacağım. Son birkaç soru sormak istiyorum izninizle.

Normalde R7 5800x3D sistem toplayacaktım ama aynı fiyata denk geldiği için AM5 topladım mantıklı olmuş mu?

Bu işlemci en fazla hangi kartı destekler?

Ve bu PSU beni nereye kadar götürür.

Tamamdır hocam sağ olun en kısa sürede alacağım. Son birkaç soru sormak istiyorum izninizle.

Normalde R7 5800x3D sistem toplayacaktım ama aynı fiyata denk geldiği için AM5 topladım mantıklı olmuş mu?

Bu işlemci en fazla hangi kartı destekler?

Ve bu PSU beni nereye kadar götürür.

Mantıklı hocam bence 4080'e kadar besler 2K'da PSU da 4090 bile besleyebilir.

Mantıklı hocam bence 4080'e kadar besler 2K'da PSU da 4090 bile besleyebilir.

Hocam kasa olarak buna karar verdim RGB versiyonuda var ama RGB için 250 TL vermeye değmez diye düşündüm. Büyüklük olarak yeter mi hocam RX 6800 6900 vs. anladınız büyük kartlara. 1000 TL kalıyor onunlada hava soğutucu alacağım ama karar veremedim.

Hocam kasa olarak buna karar verdim RGB versiyonuda var ama RGB için 250 TL vermeye değmez diye düşündüm. Büyüklük olarak yeter mi hocam RX 6800 6900 vs. anladınız büyük kartlara. 1000 TL kalıyor onunlada hava soğutucu alacağım ama karar veremedim.

Yeterli olur hocam.
Soğutucu olarak da buna bakın:

Yeterli olur hocam.
Soğutucu olarak da buna bakın:

Tamamdır hocam teşekkür ederim yardımın için kalan para ile SSD'yi 1 TB yapacağım ileride ekran kartı takarım. Kioxia 1 TB Exceria G2 LRC20Z001TG8 M.2 PCI-Express 3.0 SSD Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe

hocam ürün isminde böyle yazıyor ama uyar mı AM5 sokete
1676796821587.png

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı