R5 7600X sistemde mavi ekran hatası

PunkiesT

Hectopat
Daha fazla  
RAM
Corsair Vengeance DDR5 6000Mhz
SSD veya HDD modeli
Samsung 980 Pro 1 TB
Ekran kartı
ASUS Dual 6700XT-012G
Anakart
ASUS Prime B650M-A WIFI
İşlemci
AMD Ryzen 5 7600X
Bilgisayar bileşenlerimi iki hafta önce tamamlağımdan beri (ekran kartı 1 sene oldu) format ile uğraşıp duruyorum. Windows 10 ve Windows 11 çeşitli versiyonlarını yükledim. İlk yüklediğim zamanlarda BIOS güncellemesi doğru olduğu halde BIOS ekranı gelmedi (CMOS ile halletim). Geçen gün reset attım BIOS ekranı gelmedi ve bir iki kere BIOS sıfırlandı. Mavi ekran hatası aldığım oluyor bazen dün de verdi ve anakarta bağlı speaker var hiçbir hata uyarısı vermiyor. Sorunun nerede olduğunu bulamıyorum parçalarda sıfır olduğundan hatayı bulamadığımdan ne yapacağımı bilemiyorum. Minidump hataları da en alttadır ve Technopat'ta sorunun çözümünü bulacağımı düşünüyorum.

Desktop.rar

Biraz mı mavi ekran alıyorum bios ekranı gelmiyor dün akşam oyundayken dc ve oyun donup durdu ben en iyisi Ram işlemci ve Anakartı iade edip intel parçalar alayım bunlar yerine

Dosya Ekleri

• 069674e7-f9fe-4ec9-84e1-15df8351776a.jpg
    069674e7-f9fe-4ec9-84e1-15df8351776a.jpg
    174 KB · Görüntüleme: 32
  • da9174e5-e35e-41c9-84ed-f2391750f761.jpg
    da9174e5-e35e-41c9-84ed-f2391750f761.jpg
    178 KB · Görüntüleme: 32
Biraz mı mavi ekran alıyorum BIOS ekranı gelmiyor dün akşam oyundayken DC ve oyun donup durdu ben en iyisi RAM işlemci ve Anakartı iade edip Intel parçalar alayım bunlar yerine

RAM'ler sağlam görünüyor, bazı BIOS sürümleri sorunsuz çalışıyormuş, BIOS sürümünü değiştirerek de deneyebilirsiniz.

Mavi ekran SSD yüzünden de verebilir, onu da kontrol edin.

RAM'ler sağlam görünüyor, bazı BIOS sürümleri sorunsuz çalışıyormuş, BIOS sürümünü değiştirerek de deneyebilirsiniz.

Mavi ekran SSD yüzünden de verebilir, onu da kontrol edin.

Hata kodu genelde RAM bazlı gözüküyormuş Google öyle yazılıyor. BIOS sürümü son sürümü yükledim zaten. SSD daha önce alışveriş yaptığım Teknobiyotik'ten almıştım. Samsung 980 Pro 1 tb.

BIOS'un sıfırlanmasına ve geçen hafta reset sonrası BIOS'un gelmemesine çözüm olmaz herhalde oda yani. Oyun veya bir program kullanırken donma veya kendi kendine kapanma gibi sorunlara çözüm olacak mı bilemiyorum.

AMD DDR5 için BIOS da bazı ayarlar var bu sorunları giderebilen, AM5 sistem elimde olmadığı için tam olarak tarif edemiyorum, ama Memory Context Restore yi açmanın, sistem açılış sorununa faydası olduğunu biliyorum.

Deneyin.
Format attık gene Clash of clans bağlantı hatası devam ediyor akşama doğru bakalım oyun ve dc gene kapanacakmı mavi ekran alacakmıyım. Gerçi 4800 mhz çekmiştim ramlari ama son bir format attım @Recep Baltaş yaptığı gibi bakalım sırayla. Şöyle pc yi verip sorunun kaynağını anlayacak bir yöntem olsa böyle karanlıkta kalmasaydık sistem sorunu hakkında.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı