Arkadaşlar öncelikle selamünaleyküm. Bundan 2-3 hafta önce ilk bilgisayarımı topladım. Bilgisayar konularından çok anlamıyorum. İşlemciyi biraz optimize etmek istiyorum. Bunun için undervolt, AMD PBO gibi yöntemler araştırıp kendim denedim sistemimde ama birçok insan bu ayarla Cinebench R23'te 13K'den 15500'e kadar çıkabilmişken benim sistemde undervolt tarzı bir şey yapınca puan daha çok düşüyor. Biraz olsun ısınmaların önüne geçmek için yapmak istiyorum uzun vadeli oyunlarda drop yaşıyorum bazen. İşlemcimi en iyi nasıl optimize edebilirim? Bu PBO konusuna gelirsek ayarlar şu şekilde: Ppt 105, edc tdc Auto, CPU thermal 85, Boost OverDrive positive 150, Curve Optimizer all curve negative 30. bu PBO ayarlarında birçok insan bayağı yüksek puanlar almış. Benim sistemde puan ya düşüyor ya da aynı kalıyor. Curve ayarını düşürüp arttırmayı da denedim stabilizasyon için ama sonuç aynı maalesef. Ayrıca şöyle bir sorun da var: Curve 30'da desteklemese mavi ekran verir diyor herkes ama ne mouse takılması ne de mavi ekran oluyor. Ben anlamadım. Yardımcı olabilecek varsa aydınlatsın beni. Ayrıca PBO yapmadan eco 65'te kullansam daha mı mantıklı olur bilmiyorum. İşlemcim Ryzen 7 7600X, sıvı soğutma olarak Thermaltake CL-240s var.