R5 7600X vs R5 7500F

Doritosbaga

Centipat
Daha fazla  
i7 14700KF ve 4060 Ti bir sistemim var. Malum 13 ve 14. nesil Intel işlemcilerdeki problemlerden dolayı AMD'ye geçmeyi düşünüyorum. Sizce 5 7500F mi yoksa 5 7600X'e mi geçmeliyim? aradaki fiyat farkına değer mi? ID-Cooling 240mm bir sıvı soğutucum var.

Değmez ama anakartı da değişmeniz gerektiğini biliyorsunuz değil mi?

Oyun açısından öyle ama arada dehşet tek çekirdek performans farkı var.
%3.7, çoklu çekirdekte ise 7500f önde.

IMG_20240727_133042.jpg

Eğer sen bu sorunlardan muzdarip değilsen AMD tarafına bu işlemcilere geçmek attan inip eşeğe binmek olur. Ayrıca sistemin neden bu kadar dengesiz anlamadım, o işlemci yanına 4060 Ti olmamış. İşlemci ağırlıklı işlerle uğraştığını varsayıyorum. Bu arada o soğutucu 14700 için yeterli mi?

Şimdiki işlemcinde sorun yaşamıyorsan değiştirme. Çünkü hem performans kaybi yaşayacaksın hem de anakartda değiştirmen gerektiği için fazla para harcayacaksın.
Aradaki farka değmez alacaksanız 7500F.

Şimdiki işlemcinde sorun yaşamıyorsan değiştirme. Çünkü hem performans kaybi yaşayacaksın hem de anakartda değiştirmen gerektiği için fazla para harcayacaksın.
Aradaki farka değmez alacaksanız 7500F.
Sadece OCCT testinde 100 dereceyi görmüştü ve uzun süre değil 3 aydır kullanıyorum. Ağustos ayında çıkacak BİOS u bekleyeceğim. Bende olmasa bile diğer kullanıcıların sorunu azalırsa devam ederim hem bu konuyu kesin değiştirmek için açmadım sizlerin de fikirlerini merak etmiştim değiştirme işlemi için.

Eğer sen bu sorunlardan muzdarip değilsen AMD tarafına bu işlemcilere geçmek attan inip eşeğe binmek olur. Ayrıca sistemin neden bu kadar dengesiz anlamadım, o işlemci yanına 4060 Ti olmamış. İşlemci ağırlıklı işlerle uğraştığını varsayıyorum. Bu arada o soğutucu 14700 için yeterli mi?

Evet hocam dengesiz olduğunun ben de farkındayım ama i5 13600K ile bu işlemci arasında 1K fiyat farkı gibi bir fırsat yakalamıştım kaçırmak istemedim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı