R5 8400F vs R5 7500F

arda.nb01

Centipat
Daha fazla  
Merhaba yazın sistem dizeceğim İtopya'dan sistemlere bakarken bir sistem hoşuma gitti fakat işlemcide ortada kaldım. Oyun performansında 7500F tabii ki daha iyi ama FPS farkına baktığımda arada 10FPS fark olduğunu gördüm. Ve açıkçası 10 FPS içinde 1.5k fark ödemek içime sinmiyor. Sizce hangisi alınmalıdır değer mi ya da?
Alacağım sistem: sistem

Merhaba yazın sistem dizeceğim İtopya'dan sistemlere bakarken bir sistem hoşuma gitti fakat işlemcide ortada kaldım. Oyun performansında 7500F tabii ki daha iyi ama FPS farkına baktığımda arada 10FPS fark olduğunu gördüm. Ve açıkçası 10 FPS içinde 1.5k fark ödemek içime sinmiyor. Sizce hangisi alınmalıdır değer mi ya da?

Tabii ki 7500F, 8400F 16MB ön belleği ile rezil bir işlemci.

Kasa boyle alınmaz bu arada kasayı FSP olarak secin aşağıda sogutucu kısmından en azından Cooler Master secin siyah kule tipi olan varsa imkan RAM'lerde Dual kanal olsa daha iyi olur.

10 FPS az değil. Belki 20 FPS alacağın oyunda 30-35 FPS alacaksın, en azından oyunu oynayabileceksin. Ben olsam 1.5 farkı verirdim.

He böyle bir şey varsa bilemem. Ben teorik yorum yaptım, bizzat bildiğim kullandığım işlemciler değil :)

Hocam aradaki fark güzel bir fark 7500F de 32MB ön bellek 8400F de 16MB ön bellek mevcut.

8400F alırsan rekabet oyunlarda AM4'lu Ryzen 5 5600 işlemciden bile daha düşük performans alırsın çünkü önbelleği düşük, 7500F al.

Tabii ki de 7500F ve o sistem alınmaz.

Neden? O haliyle tabii almayacağım hocam kasa değişecek RAM 32 olacak 1TB SSD olacak bana zaten gene 26k filan bir şeyler patlayacak.

Kasa boyle alınmaz bu arada kasayı FSP olarak secin aşağıda sogutucu kısmından en azından Cooler Master secin siyah kule tipi olan varsa imkan RAM'lerde Dual kanal olsa daha iyi olur.
hocam tabiki böyle almayacağım yükseltmeler elbette olucak ram 32 olacak kasa değişilcek 1tb ssd olacak duruma göre soğutucuda değişilebilir dediğiniz gibi

Technopat Haberler

Geri
Yukarı