R5 9600X - RX 7600 sistem nasıldır?

AMD ekran kartlı sistem isterseniz, montajıyla da hiç uğraşamam derseniz şu hazır sisteme bakabilirsiniz:
35.000₺ fiyatı var, parça kalitesi idare eder. Fiyatına göre gayet iyi bir sistem.
Özelleştirme yapmadan bu şekilde alabilirsiniz.

Toplama isterseniz:
İşlemci:
6.350₺

Anakart:
5.050₺

Ram:
1.980₺

Ekran kartı:
18.000₺

22.000₺

M2 SSD:
3.300₺

Güç kaynağı:
3.650₺

Kasa:
2.600₺

İşlemci soğutucusu:
1.200₺

Ekran kartı 7800XT seçilirse 42.200₺, RTX 4070 seçilirse 46.200₺ oluyor. 4070'i seçmenizi açıkcası önermem, 22.000₺ bu kart için çok pahalı, çok yakında RTX 5000 serisi çıkacak ve değeri daha da düşer. İlle de Nvidia olsun derseniz ikinci elden geçici olarak RTX 3070-3080 alabilirsiniz, daha sonra 5000 serisine geçilebilir.
Sağolun hocam gerçekten çok iyi hazır sistemle toplama güzel ancak 7600çok ısınıyor diye biliyorum doğruysa güzel bi soğutma lazım

@sosisliseven_3.1
Bütçe varsa şu soğutucuyada bakılabilir:
7500F'te tercih edilebilir ancak ikisi de 65W TDP değerine sahip. Çalışma sıcaklıklarının çok farklı olacağını sanmıyorum. Bütçe de varken 500₺ fark ile 7600 almak daha iyidir. Seçtiğimiz kasa geniş, ferah bir kasa. İşlemci, Assasinss Spirit ile 1080p de oyunlarda öyle kolay kolay ısınmaz.
Render v.s. alırken sıvı soğutma daha iyi olur ancak oyunda sıvı soğutmaya gerek varmı çokta bilemedim. Assasinss spirit veya pearless asasinss yeterli olacağını düşünüyorum ama siz bilirsiniz yine de.
240mm hava soğutucu R5 7600 için yeterli olacaktır. Madem ki bütçeniz de var, soğutucu için bütçeyi biraz daha artırıp sıvı soğutma bakabilirsiniz.
Öneri yapamıyorum sıvı soğutma için, fazla bilgim yoktur sıvı soğutmalarda.

Bu arada, RTX 4070 ve 7800XT arasında ki fiyat farkının bu kadar olması onun daha iyi olduğunu göstermiyor. DLSS, FSR ve RTX'i karıştırmadan kas gücü olarak oyunlarda karşılaştırma yaptığımızda 7800 XT ve Rtx 4070 neredeyse eşit güçte sayılırlar bilginiz olsun.

@sosisliseven_3.1
7500F'te tercih edilebilir ancak ikisi de 65W TDP değerine sahip. Çalışma sıcaklıklarının çok farklı olacağını sanmıyorum. Bütçe de varken 500₺ fark ile 7600 almak daha iyidir. Seçtiğimiz kasa geniş, ferah bir kasa. İşlemci, Assasinss Spirit ile 1080p de oyunlarda öyle kolay kolay ısınmaz.
Render v.s. alırken sıvı soğutma daha iyi olur ancak oyunda sıvı soğutmaya gerek varmı çokta bilemedim. Assasinss spirit veya phantom spirit yeterli olacağını düşünüyorum ama siz bilirsiniz yine de.
240mm hava soğutucu R5 7600 için yeterli olacaktır. Madem ki bütçeniz de var, soğutucu için bütçeyi biraz daha artırıp sıvı soğutma bakabilirsiniz.

Bu arada, RTX 4070 ve 7800XT arasında ki fiyat farkının bu kadar olması onun daha iyi olduğunu göstermiyor. DLSS, FSR ve RTX'i karıştırmadan kas gücü olarak 7800 XT ve Rtx 4070 neredeyse eşit güçte sayılırlar bilginiz olsun.
Evet hocam benim için fps önemli vede ben direk 240mm sıvı soğutma bakıyım

@sosisliseven_3.1
Render v.s. alırken sıvı soğutma daha iyi olur ancak oyunda sıvı soğutmaya gerek varmı çokta bilemedim. Assasinss spirit veya phantom spirit yeterli olacağını düşünüyorum ama siz bilirsiniz yine de.

Bu arada, RTX 4070 ve 7800XT arasında ki fiyat farkının bu kadar olması onun daha iyi olduğunu göstermiyor. DLSS, FSR ve RTX'i karıştırmadan kas gücü olarak 7800 XT ve Rtx 4070 neredeyse eşit güçte sayılırlar bilginiz olsun.
monitör olarak bu ASUS TUF Gaming VG249Q3R 23.8 inç 180Hz 1ms Full HD Adaptive Sync Fast IPS Gaming Monitör sıvı soğutma olarak bu https://m.n11.com/urun/thermalright...akce&utm_medium=cpc&utm_campaign=akakce_genel

Toplam 46k yapar hocam

Son düzenleme:
@sosisliseven_3.1
İşin açığı sıvı soğutma ve monitörlerden pek anlamam, bu parçaların hakkında iyi veya kötü diye bir yorum yaparak sizide yanlış yönlendirmek istemem. İsterseniz bu parça önerileri için ayrı bir konu açın, konuyla ilgili bilgi sahibi olan arkadaşlar size daha iyi yardımcı olurlar.

Kasada ki bileşenler ile kafanıza takılan bir soru olursa sorabilirsiniz.

@sosisliseven_3.1
İşin açığı sıvı soğutma ve monitörlerden pek anlamam, bu parçaların hakkında iyi veya kötü diye bir yorum yaparak sizide yanlış yönlendirmek istemem. İsterseniz bu parça önerileri için ayrı bir konu açın, konuyla ilgili bilgi sahibi olan arkadaşlar size daha iyi yardımcı olurlar.

Kasada ki bileşenler ile kafanıza takılan bir soru olursa sorabilirsiniz.
Yok hocam çok sağolun ben toplamayı alacağım

@sosisliseven_3.1
Hocam son olarak ekleyeyim, Sapphire iyi bir markadır bundan yana şüpheniz olmasın ancak 7800XT Pulse modelinde sıcaklıktan yana bir sorun değil de daha çok fanlardan bir tık cızıltı sesi geldiği ile ilgili yorumlar gördüm.
Bütçenizi ekran kartı için bir tık daha artırma şansınız varsa şu modele de bakabilirsiniz:
Bu modelde CW varmı çok bilmiyorum açıkcası.

Sapphire Purse en giriş seviye modeldir, Pure ise bir tık üstü diye biliyorum.
Fanlardan gelen cızırtı sesi yani Coil Whine'ın, ekran kartına bir zararı olmadığını biliyorum, sadece birazcık insanın sinirini bozar o cızırtı sesi.

@DMN
Hocam rica etsem bakabilir misiniz?
Konu sahibine RX 7800XT ve R5 7600'lü bir sistem topladık. Toplam 42.000₺'ye yakın bir şey tuttu.
Ekran kartı modelini Sapphire 7800XT Pulse olarak seçtik. Sizce bütçeyi biraz daha artırarak Pure modeline geçmeye değer mi siz ne dersiniz?
Birde topladığımız sistem sizce nasıl olmuş, eksiklerini veya daha iyi alternatifleri varsa söylerseniz çok memnun olurum.
Cevaplarsanız çok sevinirim, teşekkür ederim şimdiden.

Son düzenleme:
@sosisliseven_3.1
Hocam son olarak ekleyeyim, Sapphire iyi bir markadır bundan yana şüpheniz olmasın ancak 7800XT Pulse modelinde sıcaklıktan yana bir sorun değil de daha çok fanlardan bir tık cızıltı sesi geldiği ile ilgili yorumlar gördüm.
Bütçenizi ekran kartı için bir tık daha artırma şansınız varsa şu modele de bakabilirsiniz:
Bu modelde CW varmı çok bilmiyorum açıkcası.

Sapphire Purse en giriş seviye modeldir, Pule ise bir tık üstü diye biliyorum.
Fanlardan gelen cızırtı sesi yani Coil Whine'ın, ekran kartına bir zararı olmadığını biliyorum, sadece birazcık insanın sinirini bozar o cızırtı sesi.

@DMN
Hocam rica etsem bakabilir misiniz?
Konu sahibine RX 7800XT ve R5 7600'lü bir sistem topladık. Toplam 42.000₺'ye yakın bir şey tuttu.
Ekran kartı modelini Sapphire 7800XT Pulse olarak seçtik. Sizce bütçeyi biraz daha artırarak Pure modeline geçmeye değer mi siz ne dersiniz?
Birde topladığımız sistem sizce nasıl olmuş, eksiklerini veya daha iyi alternatifleri varsa söylerseniz çok memnun olurum.
Cevaplarsanız çok sevinirim, teşekkür ederim şimdiden.
Valla hocam 3 veya 4k artıra bilirim

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı