R5 M330 laptopa Linux DualBoot kurulumu

"Sudo apt-GET install Chromium" yazarak Chromium kur. Erik dubois şöyle der(tercüme): Linux'ta bir hata alıyorsanız ve sorun yoksa umursamayın.

O zaman kafama takmıyorum çünkü açılıyor mu açılıyor.
Faruk28 arkadaşım gerçekten çok önerdi Chromium'u onu kurup onu deneyeceğim.

Buraya normalde kubuntu adlı disk bölmesi açmıştım ama gitmiş Kubuntu onun için de kurulu diye mi?
Kubuntu'yu onun içine kurduysan o yüzdendir.
Peki ne yapayım GRUB ekranından açınca bu arada hep böyle geç mi açılayacak Kubuntu da geç açıldı ama sorun yaşatmadı.
Kubuntu ilk kurulumdan sonra geç açılır. Boot menüden "Windows Boot Manager"i seçersen doğrudan Windows'u boot etmiş olursun.

Masaüstüm güzel görünsün diyorsan tema kurabilirsin.

İcon: Mcmojave.
Tema: Layan.
İmleç: Esinti.
Başlatma ve kapatma: Sweet.
Gereç: Ditto menü, sistem yükü izleyici.

Benim kullandıklarım.

Hocam gerçekten teşekkür ederim ama Google'ı kuramayan adam onları nasıl yapsın :) bakarım ayarlayabilirsem ayarlarım.

Yani kapatıp açtığımda tekrar Windows mu açılayacak yoksa benmi seçeceğim?
Windows'un açılmasını sağlayabilirsin fakat burada 2 seçenek var. BIOS'tan "Windows Boot Manager"i başa getirirsin ve normalde hep doğrudan Windows açılır, boot menüden Kubuntu'ya geçersin.

Ya da başa Kubuntu'yu geçirirsin ama GRUB'da ilk sıraya Windows'u alırsın Windows GRUB aracılığıyla açılır, istersen ok tuşlarıyla Kubuntu'ya geçersin.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı