R6S %100 CPU kullanımı problemi

GhostRider10

Hectopat
Daha fazla  
R6S'de %100 CPU kullanımı problemi yaşıyorum. Intel i5-10400F kullanıyorum ekran kartım 1660S Windows + G tuşuna basarak bakıyorum ve CPU kullanımı %100 GPU kullanımım en kötü %66 düştüğünü gördüm, onun dışında %80-%87 arası dolaşıyor. Yüksek CPU kullanımının bilgisayar ömrünü kısalttığı hakkında bir yazı okumuştum bir süre önce internette. VYSNC açarsam bu CPU sorunu ortadan kalkıyor ancak 60 FPS ile oyun oynamak çok zor. Normalde Low grafiklerde 230-300 FPS arası oynuyorum. Ne yapmam gerek?

Gayet normal, parçaların %100'de kullanılması ömürlerini kısaltmaz, sıcaklıkları kritik seviyeye çıkarsa ömürleri azalır.

Hayır denemedim. High ayarlarda 120-130 fps arası veriyor 230-300 arası daha akıcı olduğu için yüksek tutmadım ama medium ayarlarda deneyeceğim oyuna girince.

Fazla FPS alman için parçalar mümkün olduğu kadar fazla çalışıyor işte.

Gayet normal, parçaların %100'de kullanılması ömürlerini kısaltmaz, sıcaklıkları kritik seviyeye çıkarsa ömürleri azalır.
Sıcaklığı görev yöneticisinden kontrol ediyorum R6S oynarken en fazla 50 derece gördüm.
Şimdi ayarları yükseltip deneyeceğim. Sonucu buraya yazarım.

Ayarları en yükseğe alır mısın? Ekran kartın ve işlemcin güçlü. 144FPS üstü verir merak etme.
Hocam ben monitör yenileme hızını 60 Hz den 144 hz ye aldım ve vysnc yi açtım 144 FPS oynuyorum bu ayarın monitöre veya bilgisayara bir zararı olur mu? Oyun otomatik olarak 60 hz ye almış çünkü.

Tamam sorunun çözüldüğüne sevindim. Bir zararı olmaz merak etme. İyi oyunlar.
Ortada bir sorun yoktu ki :D FPS sabitleyince doğal olarak sistemin o kadar fazla çalışmasına gerek kalmadı, FPS kısıtlaması olmadığı için sistem olabildiğince fazla çalışıyordu.

Monitör zaten 144HZ destekliyor ki 144HZ seçeneği çıkmış oyunun içinde, sorun olmaz merak etme.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı