R6s Vulkan Hatası

Snhoper

Centipat
Daha fazla  
RAM
16 GB 3200 MHz
Ekran kartı
RX 570
İşlemci
Amd Ryzen 3 1200 3.10 GHz
Oyunu açtım, sorun yok. Herhangi bir maç girdim. Casualdir, unrankeddir. İlk elde de sorun yok fakat 2. el başlayacağı zaman karakter seçme ekranına bağlanacağı zaman oyun bayağı bekletiyor veya çöküyor. Hadi şanslı çıktım, karakter seçebildim. Oyunun ortalarında bir anda oyun donuyor ve crash veriyor.

Şimdiden yanıt verecekler arkadaşlar için söyleyeyim; dosya doğrulaması yaptım. Bunu söylemenize gerek yok. Düzelmiyor, 10 kere de yaptım, düzelmiyor yani. Dosya doğrulaması calısmıyor. Ubisofta söylemeye çalıştım, gene tık yok. Bu sorun bende önceki sezonun sonlarında olmaya başladı. Hala devam ediyor.

Şimdi diyeceksiniz, o zaman normal R6'dan gir. O zaman da 140 FPS almama rağmen drop giriyor ve oynanmıyor.

Özelliklerim:
RX 570.
16 GB RAM 3200 MHz.
AMD Ryzen 3 1200 3.10 GHz.

Crash alma kodu vermiyor, sadece oyun çöküyor. Ha bir de format attım, onu da demenize gerek yok. Hala sorun devam ediyor. Teşekkürler şimdiden. Direkt Vulcan API'sinde sorun var diye düşünüyorum. Çözümü varsa şimdiden yazarsanız mutlu olurum.

Format atmadan önce evet format attım SSD'ye kurdum fakat gene aynı sorun devam ediyor kusura bakma saçma sapan bir şey yüzünden ban yedim şimdi cevap verebiliyorum.
Ben de geçen gün Vulkan üzerinden oynadığımda FPS'im normalden 10 FPS daha düşüktü nedense. Belki Vulkan sorunludur ama normal oyunda da sorun yaşıyormuşsunuz. Karakter seçme, oyun yükleme esnasında ve oyun ortasında donma/atma gibi sorunları genelde HDD üzerinden oynayanlar yaşıyor fakat SSD'ye geçtikten sonra da devam etmesi garip. Sorun sürücülerinizden kaynaklanıyor olabilir diye düşünüyorum. RX 570 için WHQL sürücü mü kurdunuz? Bir de öyle dener misiniz kurmadıysanız?
Ban yediğinizi hissetmiştim. 🙂

Ben de geçen gün Vulkan üzerinden oynadığımda FPS'im normalden 10 FPS daha düşüktü nedense. Belki Vulkan sorunludur ama normal oyunda da sorun yaşıyormuşsunuz. Karakter seçme, oyun yükleme esnasında ve oyun ortasında donma/atma gibi sorunları genelde HDD üzerinden oynayanlar yaşıyor fakat SSD'ye geçtikten sonra da devam etmesi garip. Sorun sürücülerinizden kaynaklanıyor olabilir diye düşünüyorum. RX 570 için WHQL sürücü mü kurdunuz? Bir de öyle dener misiniz kurmadıysanız?
ban yediğinizi hissetmiştim. 🙂

Tamamdır deneyip tekrar iletişime geçeceğim teşekkürler şimdiden. :)
Fakat normal oyunda sadece FPS düşmesi yiyorum oyundan atma vs. sorunlarım yok işlemcimden kaynaklı olduğu için ekran kartımı darboğaz yapıyor diye varsayıyorum.
ban yediğinizi hissetmiştim. 🙂

Cahil olduğumdan dolayı WHQL'nin ne olduğunu bilmiyordum şimdi baktım evet PC'mde kurulu ve kurulu şekilde oynadım hatta ekran kartımda güncel.

Dosya Ekleri

• resim_2022-03-26_180903.png
    resim_2022-03-26_180903.png
    590,7 KB · Görüntüleme: 96
Cahil olduğumdan dolayı WHQL'nin ne olduğunu bilmiyordum şimdi baktım evet PC'mde kurulu ve kurulu şekilde oynadım hatta ekran kartımda güncel.
En son WHQL sürücü 2022 Ocak ayında çıkmış gözüküyor. Fakat 20.4.2 sürücüsünü kullanırlar genelde stabil çalıştığı için. WHQL, AMD tarafından önerilen sürücü anlamındaydı sanırım.

Link

Technopat Haberler

Geri
Yukarı