Çözüldü R7 1700 Sistem D.O.C.P Açınca Windows'Un Yüklenememesi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Ali CEYLAN

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba bilirkişiler.

Ryzen 7 1700
Asus X370 pro
Corsair 4x4 16 GB 2666 MHz sistemim var.

Uzun zamandır D.O.C.P açık olarak 2666 MHz de kullanıyordum. Ara ara sorun veriyordu açılışta. Fakat bu gün tüm gün canıma okudu.

D.O.C.P açıkken 2666 olan RAM'lerde Windows bir türlü ön yükleyemiyor.
Windows 10 kurulumda dahi ön yükleme yapamıyor. Çoğu zaman 3 beep ile BIOS aç kapa yapıyor.
Windows kurulu olsa bile ön yükleme yapamıyor. 0,0000220a gibi birçok donanım ve Kernel hatası verip onarıma düşüyor.

D.O.C.P ne zaman kapalı olup auto yapınca RAM'ler 2000 MHz gibi bir değere çekiliyor. Ve her şey normale dönüyor.
D.O.C.P açıkça sistem halted :D Fakat, RAM'leri çift yapınca düzeliyor. D.O.C.P açık olsa bile. Böyle bir tezat bir durum söz konusu.

D.O.C.P kapalı her durumda çözüm fakat RAM'ler düşük.
D.O.C.P kapalı olup RAM'leri 2666 yapsam yine hatalar.....

2 modül olarak dual denediğimde D.O.C.P açık bu sefer hata vermiyor. Her şey stabil.
D.O.C.P açık 4 modul 2666 yukarıdaki hataları veriyor....

8 aydır sorun yoktu PC'de...

Az önce son denemede D.O.C.P açık 2666 + RAM'lere 1,350 volt ile sistem açıldı. Fakat bu güne kadar bu neden kendisini gösteremedi.

Fikirlerinizi beyan ederseniz memnun olurum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Teşekkürler Recep.
Mevcutta son sürüm 4011 versiyon zaten yüklü. Geçmişe dönük önceki sürümleri agesa update öncekilere kadar indirip denedim. Değişen bir durum malesef olmadı. Son tespitlerime göre; d.o.c.p
açık veya kapalı olarak ram frekansını 2666 mhz yaptığımda ve minimum ram voltajını 1.3v uyguladığımda sistem açıyor. Fakat, aida64 ile bellek testi yaptığımda ''Warning hardware failure detected test stopped'' hatası alıyorum. Benzer bir hatayıda Prime95 ile ram test sırasında ''fatal error '' olarak alıyorum. Bunlarla beraber sistem normal çalışıyor gibi de görünmekte. Ama bu işte bir yanlış sözkonusu. Malum döviz durumu ise herhangibir parçayı alıp denemeyide güçleştiriyor. Ayrıca bu bilgilere ek olarak ta, ekran kartı arka plaka ve çhipset bloğu aşırı derecede sıcak. Parmağımı 5 sn fazla tutamayabilirim gibi bir seviye... :( Biraz ramleri doldurarak denedim. Photoshop + diğer çizim programlarımı yükledim. Sorun görünmedi. Tabi aynı anda ramtest deneyince yeniden başlatma kaçınılmaz oldu. Fakat hala şuan test sonuçları ve voltaj değerleri hariç normal gibi görünüyor. Sizce sorun bellek veya anakart ikilisinden hangisinde ağır basıyor. Anakartım iç açıcı değil gibi sanki.

Bilgi olması açısından yazıyorum. Belki birinin ihtiyacı olabilir.
BIOS sürümünü 03805 versionuna downgrade yapınca herşey tıkır tıkır oldu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı