Forumda birçok R7 1700 ve GTX 1070 düşük GPU kullanımı konusu açılmış ve benimde aklımda kötü sorular oluştu bütçemide tam ona göre ayarlamıştım halbuki. Fakat sıkıntı olmaz derseniz toplayacağım. Sistemin fotoğraflarını aşağıya atıyorum.
Bütçem 6000 TL ama bende birikmiş bir 400 TL olduğundan 6500' e kadar çıkarım zaten fiyatları topladığımızda bu sistem toplam 6065 TL tutuyor.
Sorularım:
1-) Eksi ve Artı yönleri nelerdir ?
2-) Darboğaz ve düşük GPU kullanımı olur mu ?
3-) DSR Monitörün ömrünü kısaltır mı ?
Sorularım bunlardı sonuna kadar okuyan herkese teşekkürler, iyi forumlar...
Kesinlikle darboğaz olmaz. GPU kullanımın düşmesinin nedenini direk olarak darboğaza bağlamak oldukça saçma. GTX 1070, 1080P çözünürlüğünde tam performans çalışma gereksinimi duymaz. GPU sürekli olarakta %99 kullanımda çalışmak zorunda değil. Darboğaz olmasına kanıt arıyorsanız işlemci kullanımın sürekli ya da genel olarak %100 civarlarında seyretmesi ve buna göre de GPU kullanımın 70-80 kullanımlarına bu şekilde misal düşmesine darboğaz yapıyor diyebilirsiniz. GTX 1070 ve üstü Nvidia kartları 1080P de Ryzen işlemcilerle tam uyumlu çalışmıyor. 1080P de Ryzen optimizasyon sorunları hala giderilmiş değil. DSR-VSR teknolojisi de monitörün ömrünü kısaltmaz.
1700 ün Besleyemeyeceği bir kart olduğunu sanmıyorum. Totalde 5820K bandında bir işlemci. Koli bandıyla 6 tane titanı bağlamayacaksanız içiniz rahat olsun.
R7 1700 VE GTX 1070 kullanıcısı olarak İ7 7700K almanı öneririm.Çok sıkıntı çektim 2 tane Asus anakart değişime gitti RAM'lerde sıkıntılar var.Son olarak BF1 64 kişilik haritalarda kullanım çatlama ve patlamaların olduğu yerde resimlerdeki gibi oluyor.Çözünürlük 2k
Anakartın değişime gitmesi ile işlemcinin alakası ne? RAM'ler de ayrı bir durum. Sende sıkıntı oldu diye markayı karalama hakkın yok. Teknoloji şans işi.
Anakartın değişime gitmesi ile işlemcinin alakası ne? RAM'ler de ayrı bir durum. Sende sıkıntı oldu diye markayı karalama hakkın yok. Teknoloji şans işi.
Markayı karalama gibi amacım yok olanı yazıyorum.Sizin elinizde böyle bir sistem var mı acaba yoksa teorik bilgiler ile mi konuşuyorsunuz? Eyer elinizde aynı sistem varsa karşı argüman olarak BF1 testlerini koymanızı rica ederim.Sorunları çözmeye çalışıyorum deneyeceğim birkaç yöntem ve test kaldı ayrıca forumda konu açtım eyer bunlardan sonra çözüme ulaşamazsam anakartı ve işlemciyi satıp İ7 7700K'ya geçmeyi düşünüyorum.Şuan parayla rezil olma durumunu yaşıyorum ve bunun markayla alakası yok.
Markayı karalama gibi amacım yok olanı yazıyorum.Sizin elinizde böyle bir sistem var mı acaba yoksa teorik bilgilerlemi konuşuyosunuz? Eyer elinizde aynı sistem varsa karşı argüman olarak BF1 testlerini koymanızı rica ederim.
Genele yayıyorsun bana videolarla gelme de ne demek oluyor? Genele yaymadın diyip Ryzen almayın pişman olacaksınız diyen kim? Bu soru neden başkaları yaşamıyor acaba, genele yaymadım diyorsun? Mademki genele yaymadın laflarına dikkat ederek konuşacaksın, ne dediğini bileceksin.