R7 240 Fan Çalışmaması ve Isınması

Colonel02

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar elimde R7 240 ekran karti bulunmakta son zamanlarda fanı çalışmamaya başladı. Arada çalışıyor çoğulukla devre dışı. Manuel olarakta ayarladim, yine ayni olaylar dönüyor. Çok ısınmaya başladı bu sıralar. Yardımcı olabilecek var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Fan yuvası tozlanmış olabilir, elinizle hafifçe döndürmeye çalıştığınızda eğer direk duruyorsa fan baya kirlenmiştir, rahatlıkla dönmesine rağmen hala ısınıyorsa farklı bir sorun olabilir.

Fan tozlanmaktan dönmemezlik yapmaz. Sahra çölünde fırtınaya falan kapılması lazım o kadar toz birikmesi için.

Hangi marka? Bir fotoğraf atabilir misin? Amazsan da tam olarak modelini söylersen bi yardımcı olmaya çalışırım.
Kendi başıma geldiğinden biliyorum, fanın yağlı olan kısmına toz birikince çamur gibi oluyor ve fanın dönmesini engelliyor.

Msi r 240 lpv 2 ekran karti elle döndürüncede dönmüyor fakat geçenlerde kısada olsa kendiliğinden dönmeye başlıyordu

Msi r 240 lpv 2 ekran karti elle döndürüncede dönmüyor fakat geçenlerde kısada olsa kendiliğinden dönmeye başlıyordu
O zaman büyük ihtimalle dediğim şekilde kirlenmiştir. Ya fanı söküp temizlemek yada başka bir fanla değiştirmek gerekiyor. Ben zamanında fanı komple değiştirmiştim.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı