R7 240 kendini kapatıyor

ProTr

Kilopat
Daha fazla  
İlk önce iyi sabahlar. Ekran kartım bir gün oyun oynarken bir anda kendini kappattı ancak bilgisayar çalışmaya devam ediyor. Ekran kartını garantiye gönderdik ancak ekran kartı elimize ulaştıgında herhangi bir sorun bulunamamıştır yazıyor. PC'ye taktım düzeltmişlerdir diye ancak oyuna tıkladıgım an ekran bir anda gidiyor. Ekran kartına baktıgımda fanı durmuş ve çalışmıyor, öncekinden daha kötü. Önceden hafif oyunları oynatıyordu. Şimdi onları bile oynatmıyor. Ekran kartı MSI R7 240 2 GB DDR3. kendi garantisine gönderilmiştir, ekran kartı kendini kapatıyorsa nasıl Benchmark testi yapmışlar anlamadım.

Eğer chipset arızası ise tamiri çok zor. Chipsetin komple değişmesi gerekiyor. Chipset arızası garanti dışı kaldığı için muhtemelen geri göndermişlerdir. Ama bir bilgisayarcıya götürürseniz size chipseti ısı tabancasıyla ısıtıp geri verirler. Bu yöntem biraz işinizi görür. Ama ben bunu evde saç kurutma makinesiyle de yapmıştım. Hatta fırına atanlar bile var. İşe yaramıştı😀
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İlk önce iyi sabahlar. Ekran kartım bir gün oyun oynarken bir anda kendini kappattı ancak bilgisayar çalışmaya devam ediyor. Ekran kartını garantiye gönderdik ancak ekran kartı elimize ulaştıgında herhangi bir sorun bulunamamıştır yazıyor. PC'ye taktım düzeltmişlerdir diye ancak oyuna tıkladıgım an ekran bir anda gidiyor. Ekran kartına baktıgımda fanı durmuş ve çalışmıyor, öncekinden daha kötü. Önceden hafif oyunları oynatıyordu. Şimdi onları bile oynatmıyor. Ekran kartı MSI R7 240 2 GB DDR3. kendi garantisine gönderilmiştir, ekran kartı kendini kapatıyorsa nasıl Benchmark testi yapmışlar anlamadım.

Tamiri çok pahalı olur yeni ekran kartı al. Bütçen yoksa ikinci el RX 460 ve GTX 750 Ti bakabilirsin.

Reballing ile hiç alakası da olmayabilir hemen öldürmeyin arkadaşlar. Anladığım kadarıyla Windows ortamındayken sıkıntı oluşturmuyor oyuna girince ekran gidiyor yazılımsal da olabilir daha bilgili arkadaşlar el atarlarsa iyi olur.

Reballing ile hiç alakası da olmayabilir hemen öldürmeyin arkadaşlar. Anladığım kadarıyla Windows ortamındayken sıkıntı oluşturmuyor oyuna girince ekran gidiyor yazılımsal da olabilir daha bilgili arkadaşlar el atarlarsa iyi olur.
Kardeşim yazılımla bir alakası yok.Windows ortamında ısınmadığı için sıkıntı olmuyor.Oyuna girdiği zaman kart ısınıyor.Dolayısıyla da görüntü gidiyor.Fakat tabiki sorun chipsetten de kaynaklanmıyor olabilir.Fan dönmüyor demiştiniz.Fanı söküp WD-40 ile yağlamayı dene eğer hala fan dönmüyorsa fanı da değiştirebilirsin.Termal macunu da değiştirmişsin zaten.Eğer hala olmuyorsa çözüm direkt chipsettedir.

Hayır öyle degil fan normalken dönüyor ancak herhangi bir oyuna girdigim an ekran kartı bir anda gidiyor fan falan duruyor ve ekran kartı ısıyı sonradan verıyor.
Ekran kartımın resmini koydum kırmızı tarafla işaretledigim yer alev gibi oluyor elinize yakıcak derece dokunamıyorsunuz bile.

Dosya Ekleri

• dss.PNG
    dss.PNG
    123,3 KB · Görüntüleme: 35
  • ssss.png
    ssss.png
    126,9 KB · Görüntüleme: 30
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı