R7 240 overclock

rhonie01

Kilopat
Daha fazla  
Biraz OC yaptım. 70 MHz yükselttim. 1080P düşük ayarlarda 24 FPS alıyordum. Şu an en yüksek ayarlarda 30 FPS alıyorum daha yapmalı mıyım? Karta çok zarar verir mi bu kadar yükseltmek yoksa sadece ısınırsa mı kart zarar görür?
111111.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Sandığın kadar bir performans farkı oluşmasının imkanı yok. OC'siz ve OC'li haliyle aşağıdaki testi yap ve bana ilet, anlayacaksın gerçeği.
Sen biraz hız aşırtma psikolojisinin altında kalıp fazla abartmışsın. Düşük ayarda 24 alırken 70MHZ hız aşırtma ile 1080Ultra ayarlarda 27FPS hikayeden ibaret geliyor bana :) Ultra ayar olmadığı da ortada, arkadaki direkte köşe yumuşatma yok.

vlallty.png

Sandığın kadar bir performans farkı oluşmasının imkanı yok. OC'siz ve OC'li haliyle aşağıdaki testi yap ve bana ilet, anlayacaksın gerçeği.
Sen biraz hız aşırtma psikolojisinin altında kalıp fazla abartmışsın. Düşük ayarda 24 alırken 70MHZ hız aşırtma ile 1080Ultra ayarlarda 27FPS hikayeden ibaret geliyor bana :) Ultra ayar olmadığı da ortada, arkadaki direkte köşe yumuşatma yok.

Eki Görüntüle 138989
Low da aldığım Fps'yi şuan özellikleri high ve texture ultra high da alıyorum. Üstelik 1080P oldu. Sen daha iyi bilirsin dün yaptım benchmark testlerini ama fark azdı oyunda değişiyordur belki. Yada DVI kablosu aldım ondan mı değişti bu kadar?

rhonie01 Arkadaşım 70 MHZ hız aşırtma ile o performansı elde etmen imkansız. 70 MHZ hız aşırtarak GTX 750 TI performansına ulaşamazsın ki sen ulaştığını iddia ediyorsun. Zaten BilgisayarKurdu'nun dediği gibi. Kenar yumuşatma da açık değil. Kırılmalardan bâriz belli oluyor.
Peki öyle olsun.

Eki Görüntüle 138989
Baktın mı benchmark sonuçlarıma. Benimki 1080P onu 720P yapıp mı çekeyim sence birde.

Bench sonuçlarını göremedim :) 1080P'de ayarları değiştirmeden çek. En net farkı öyle görürüz.
Düşük ayar da şu kadar alıyordum yükseltinde şu kadar aldım diye bir şey yok. Anti-Alasing ayarını bir tık yukarı çeksen bile tonla fark yaratır FPS anlamında. Farkı o şekilde anlayamazsın.
Bunun gibi testlerde anlarız. Benchmark grafik ayarları ile oynama her iki testte de.

@BilgisayarKurdu Hocam ayarlar bunlar. Benchmark değerleri de var aşağıda 90 MHz yükselttim onun dışında daha düşük performans veriyor.

Z
Bench sonuçlarını göremedim :) 1080P'de ayarları değiştirmeden çek. En net farkı öyle görürüz.
Düşük ayar da şu kadar alıyordum yükseltinde şu kadar aldım diye bir şey yok. Anti-Alasing ayarını bir tık yukarı çeksen bile tonla fark yaratır FPS anlamında. Farkı o şekilde anlayamazsın.
Bunun gibi testlerde anlarız. Benchmark grafik ayarları ile oynama her iki testte de.
Zaten uzmanım demiyorum bu işlerde lise yıllarımda iyiydim bilgisayar konusunda araya uzun yıllar girdi. Benden daha iyi o.c yapan arkadaşlar vardır elbette onlar da görüşlerini bildirse şu karta bir o.c yapsak da daha çok verim alsak diye uğraşıyorum herhangi bir iddiam yoktur. Sadece bu ayarlarda inanılmaz bir artış oldu. Daha önce 720P high ayarlarda 1080P low ayarlarda açıyordu. 1080P performansı çok düşüktü. Biraz clock yaptım bu sonuçları elde ettim.

Dosya Ekleri

• gta.jpg
    gta.jpg
    307,3 KB · Görüntüleme: 322
  • gta1.jpg
    gta1.jpg
    90,9 KB · Görüntüleme: 238
  • gta2.jpg
    gta2.jpg
    92 KB · Görüntüleme: 236
Sana karşı "Bu işlerden anlamıyorsun" gibi bir kelimem veya imam mı oldu :) Buraya soru soruyorsan bir nedeni vardır zaten.
Ben sadece gerçeği kanıt delillerle göstermekten yanayım :)

"gta1.jpg" OC'li - "gta2.jpg" OC'siz test sonuçları ise arada neredeyse hiç fark yok demektir. Skor artsa da FPS değerine bir yararı bile olmamış zaten gördüğün üzere.
720P düşük ayarlarda oynarken 1080P yüksek ayarlarda rahat oynayabiliyorum demene bir şey söyleyemiyorum, ben ortada olanı söylüyorum :)

Sana karşı "Bu işlerden anlamıyorsun" gibi bir kelimem veya imam mı oldu :) Buraya soru soruyorsan bir nedeni vardır zaten.

"gta1.jpg" OC'li - "gta2.jpg" OC'siz test sonuçları ise arada neredeyse hiç fark yok demektir. Skor artsa da FPS değerine bir yararı bile olmamış zaten gördüğün üzere.
720P düşük ayarlarda oynarken 1080P yüksek ayarlarda rahat oynayabiliyorum demene bir şey söyleyemiyorum, ben ortada olanı söylüyorum :)
Sadece benchmark yaptım OC'li ve OC'siz GTA sadece OC'li olarak bulunuyor. Siz denediniz mi bu kartta o.c sonuç ne oldu yada?

Valley benchmark Gta olarak kaydetmiştim 1 Fps artmış. :D

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı