R7 240 PC Toplama

Kieron

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Güzel bir bilgisayarım vardı ama maalesef satmak durumunda kaldım. 2 3 ay önce tabi oyun oynamadan duramadığım için şu an bilgisayara ihtiyacım var. Elime bir pc geçti;

Özellikleri :
Anakart : MSİ MS-7641
[TBODY] [/TBODY]
İşlemci : Amd Athlon II x2 250 Processor 3.00 Ghz
Ram : 2GB 1333mhz ddr3
ekran kartı : ATI RADEON HD SERİES 4600
300 W Kasa

Ben 2 adet 4 GB 1333mhz ddr3 kingston ram aldım ve MSİ r7 240 2gb 128 bit ekran kartı aldım. Oyun performansları istediğim düzeyde idare ediyor. Lol'de 120 130 fps, gta'da 35'i görüyor fakat bilgisayarın standart hızı çok yavaş. Klasörler arası hız açılış kapanış oyun açılış kapanışları vesair kanser ediyor.

İnternette araştırdığım kadarıyla (Pek anlamıyorum.) sabit diskler hızı fazlasıyla etkiliyormuş ben de şu diski almayı düşündüm. ( Seagate Barracuda 3.5" 1TB 7200RPM ST1000DM003SATA 3 NCQ 64MB Desktop Disk) fakat uyum sağlayacak mı, nasıl performans vericek, daha uygun fiyata ne yormadan ne uçmadan bir disk alınır mı? Kafamda soru işaretleri kaldı yardımcı olursanız sevinirim.

İlave olarak eklediğim ekran kartı ve ramler doğru mu onlar hakkında da yorum yaparsanız sevinirim bilgilenmiş olurum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sabit diskinin aida64 den detaylı bilgilerini atar mısın? Muhtemelen işlemciden olacağını sanıyorum. Eğer hdd 8 mb değilse tabi :). Son düzenleyen moderatör göründüğü için ceza yiyeceğinizi ön görüp işlemciden kaynaklı ise AMD FX-6100 14M 3.3Ghz AM3+ anakartınıza uyumlu olarak fiyat performans işlemcisi bunu alabilirsiniz. HDD den kaynaklı ise piyasadan sıradan WD, segate 1TB 64MB hdd leri tercih edebilirsiniz. 4 çekirdek de çok rahat işinizi görür. Fakat 4 çekirdekler 250 6 çekirdekli işlemciler 280 lira gibi bir komik fiyata satılıyor. O yüzden fx 4000 serisini önermem.

Belirttiğim HDD i aldım performans çok iyi oyun için klasörler arası hız vs. alakası olacagını düşünmezdim ama dün hdd takmadan önce ekran kartı driverını cdden 1saat 20 dkda attım bugün 14 dakikada gözle görülür müthiş fark oldu ama ne kadar uzun ömürlü olur bir fikrim yok

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı