R7 240 Sistem Mavi ve Kırmızı Ekran Hatası

Jinnious

Hectopat
Yer
Yalova
Daha fazla  
Meslek
Profesyonel Öğrenci
Arkadaşlar merhaba; yaklaşık iki ay önce yeni bir sistem topladım.

Güç Kaynağı: Everest Eps-1660A 460W Pfc 4*Sata Power Supply
İşlemci: Amd Athlon X4 840 Kaveri 3.1GHz Soket FM2+ 65W İşlemci
Anakart: Asus A68HM-K Amd A68H 2400MHz(OC) DDR3 Soket FM2+ mATX Anakart
Ekran Kartı: MSI R7 240 GDDR3 2GB 128Bit AMD Radeon DX11.2 Ekran Kartı
RAM: HI-LEVEL ULTRA 4 GB DDR3 1600 mhz
HDD: Seagate BarraCuda 7200.9 ST3160812AS 160GB 7200 RPM 8MB Cache SATA 3.0GB/s 3.5"

Temiz kurulum yapıp tüm güncel driverları yüklememe rağmen sık sık mavi ekran hatası alıyorum ve bir kere de kırmızı ekran (aynı zamanda brrrzzz sesi) hatası aldım. İki kere format atıp tekrar denedim ama aynı hataları alıyorum. Formattan sonra driver yüklemeden de aynı hatayı aldığım oldu. HDD ve RAM taraması temiz çıktı.

Birkaç hata fotoğrafını da ekledim.
WhatsApp Image 2017-04-04 at 18.59.48.jpeg
WhatsApp Image 2017-04-04 at 19.00.13.jpeg
WhatsApp Image 2017-04-04 at 19.01.33.jpeg

Bugün ise Pfn List Corrupt hatasi ile mavi ekran aldım.

Hataları içeren dmp dosyalarının linkini de aşağıya ekledim. Yerli - Yabancı pek çok forumu inceledim ama sorunu bulamadım, yardımcı olursanız sevinirim.

Dmp Dosyaları.rar

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı şeyleri ben de yaşıyorum ama bazen bilgisayar çok sağlıklı davranıyor. Sistemim HDD hariç sizinkiyle aynı. Acaba sıkıntı ne?

MedyumKeto sorunun kaynağını ben de bulamadım. Ciddi anlamda uğraşmama rağmen sorunu halen çözemedim ve hata almaya devam ediyorum. Konu hakkında bilgisi olan yok mu hiç ?

IRQL NOT LESS OR EQUAL
KMODE EXCEPTION NOT HANDLED
CRITICAL SYSTEM CORRUPTION

Yakın zamanda da bu hataları aldım ve yeni Dmp dosyalarını Drive'a upload ettim. Linki aşağıya bıraktım.

Yardımlarınızı bekliyorum.

Dmp Dosyaları 2.rar

@Recep Baltaş

17965621_10155161981532207_267495579_n.jpg

Bazen HDD sürücüleri zarar görünce mavi ekran hatası olabiliyor. Güncelleme ve benzeri bir şey yapılırken bilgisayarı aniden kapattınız mı?

Ya şu dandik Everest'i niye alırsınız ki?
Maaşıma zam yapmayı düşünebilirsiniz sayın patron.

Bazen HDD sürücüleri zarar görünce mavi ekran hatası olabiliyor. Güncelleme ve benzeri bir şey yapılırken bilgisayarı aniden kapattınız mı?
Bilgisayarın tüm sürücüleri güncel ve temiz kuruldu, herhangi bir sorun oluşmadı. Kendi sitelerinden ve parçalar yeni olduğu için yer yer driver CD'lerinden kurulum yapıp üstüne güncellemeleri de kontrol ettim. Güncellemeler konusunda herhangi bir problem yok ve halen çözemiyorum.

Maaşıma zam yapmayı düşünebilirsiniz sayın patron.

Bilgisayarın tüm sürücüleri güncel ve temiz kuruldu, herhangi bir sorun oluşmadı. Kendi sitelerinden ve parçalar yeni olduğu için yer yer driver CD'lerinden kurulum yapıp üstüne güncellemeleri de kontrol ettim. Güncellemeler konusunda herhangi bir problem yok ve halen çözemiyorum.
Sayın çalışanımız neden o zaman paranızın yetmeyeceğini bile bile bu sistemi alıp dandik Everest'in eline bırakıyorsunuz?

Arkadaşlar;

KERNEL AUTO BOOST INVALID LOCK RELEASE
KERNEL SECURITY CHECK FAILURE

Yakın zamanda bu iki hatayı da aldım. Yok mu bu forumda derdime derman olacak bir yiğit ?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı