R7 240 sistemde ekran pembeleşiyor

Özgür Kartal

Megapat
Daha fazla  
R7 240 ekran kartını 1000MHz GPU, 1000MHz VRAM'e çektim. Güç limitini sonladım. Her şey normaldi. Sonra PC'de AppCenter'da sorunlar vardı. Anakartımın ayarlarına ulaşamıyordum. BIOS güncellersem düzelir diye düşündüm. B450M S2H anakartımı F60'a yükselttim. BIOS ayarlarımı yaptım. Yeniden başladı. Windows açıldı. Beyaz renkler fazla parlıyor gibi geldi. Renkler canlı değildi. Ekran kablosunu çıkardım. Geri taktığımda ekran pembeydi. Ne yapsam düzelmedi. Undervolt yapıyorum, OC yapıyorum, ne yapsam ekran kesiliyordu. Sadece stok değerlerde çalışıyordu. Ekran ise pembeydi. HDMI to VGA dönüştürücümü taktım. Pembe olay gitti ama hâlâ ekran renkleri kötü.

Özgür Bey yazılımda değerleri 1000 MHz yapma seçeneklerinin olması onları doğrudan 1000 MHz yapacağınız anlamına gelmiyor. Dilerseniz DDU ile sürücüyü kaldırıp temiz kurulum yapın. Sorun devam ederse karta fiziksel hasar vermiş olabilirsiniz.

Doygunluk ayarından kırmızıyı biraz kısıp diğerleriyle de biraz oynayabilirsiniz. Tabii bu geçici bir çözümdür, donanımsal bir sorun vs. olabilir. Önce hocalarımın önerdiği çözümleri denemeniz daha iyi olacaktır.

Özgür bey yazılımda değerleri 1000 MHz yapma seçeneklerinin olması onları doğrudan 1000 MHz yapacağınız anlamına gelmiyor. Dilerseniz DDU ile sürücüyü kaldırıp temiz kurulum yapın. Sorun devam ederse karta fiziksel hasar vermiş olabilirsiniz.

Başka R7 240'lar vardı. Taktığımda sorun çözüldü. Fakat bu kartta neden böyle bir sorun oldu bunu merak ediyorum. RAM'lerde veya GPU'da sorun yok. Çünkü HDMI'da soluk renkle de olsa normal değerlerde oyun oynayabiliyorum. Bu kartlar biraz daha kolay OC oluyor diye biliyorum.

AMD'nin driverini silip yeniden yükleyin sonra digital vibranceyi yükseltin.

Hocam HDMI'da sorun olmuyor. Oyun vs. her şey normal fakat VGA'da pembe vs. Bunun sebebini merak ediyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı