Çözüldü R7 240 sistemde GTA 5 map yüklenmiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Toxic

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar benim şöyle bir sistemim var.

Ekran kartı: R7 240.
İşlemci: E6500.
RAM: 4 GB.
Harddisk kullanıyorum 7200 RPM okuma yazma hızları 95-110 arası 2 sininde.

Benim sorunum şu, bazen yollar ve binaların dokuları yüklenmiyor. Hatta bazenleri kafayı yiyip uçan arabalar sürüyormuşum gibi oluyor. 1-3 ay arasında yeni PC'ye geçiş yapacağım. İdare etmesi açısından yaşadığım bu sorunu nasıl çözebilirim? Değiştirilecek bir şey varsa bütçem 200 TL 1-3 ay arası idare etsin yeter. Oyunun grafik ayarlarını arttırıp FPS'yi 25 civarına stabil yapınca bu sorun ortadan kalkıyor.

Çözüm
Bende OC'siz oynuyordum ama o zaman GT 210 idi ekran kartım 15 20 FPS alıyordum. Sonra RAM'imin tekinde sıkıntı çıktı. Şu an yeni ekran kartı aldım fakat yeni sipariş ettigim RAM'lerimin gelmesini bekliyorum. Umarim istediğim performansi alırım. Tesekkürler hocam iyi oyunlar.
Umarım sizde sorununuzu düzeltirsiniz.

Yeni işlemciye geçince düzelcektir diye umuyorum teşekkürler. Umarım sizde sıkıntısız oynarsınız darboğaz çok kötü bir şey miş.
5 Gibi kalktım. Dayanamadım O.C yaptım 2.93'den 3.51'e çıkardım sıcaklık değerleri 65'i geçmiyordu fakat odada soba yanıyordu sıkıntı çok çıkarır mı bu arada eskiden Michael'in evindeki sahneleri bile göremezken şimdi takır takır görüyorum ve 30-40 arası oynuyorum genellikle şehir dışı 40-50 arası darboğazı çok hissettirmiyor şehir içi azcık hissettiriyor ama memnunum halimden şu an hepinizin yardımları için teşekkürler diliyorum iyi forumlar.
Yardımınız için teşekkürler biraz daha araştırma sonucunda 2sinden birini alacağım.

Bu sorun çoğu kişide vardır bu arada özellikle elinizde bulunan işlemci kullanıcılarında. Araba sürdüğünüzde oyunda CPU kullanımı artar ve %100 CPU kullanımında olan bir işlemci yolları yükleyemez.

Bu sorun olmadığında droplar yemiyorum ama ne zaman map yüklenmese ani drop yaşayıp sonra map geri geliyor.

VRAM 2 GB nasıl yetmiyor ki.

VRAM yetiyor merak etme, R7 240 ile GTA 5 oynayabilirsin.

Bu sorun çoğu kişide vardır bu arada özellikle elinizde bulunan işlemci kullanıcılarında. Araba sürdüğünüzde oyunda CPU kullanımı artar ve %100 CPU kullanımında olan bir işlemci yolları yükleyemez.

Oyunu en düşüğe çektiğimde 40 FPS'leri falan görüyor uçan araba sürüyormuşum gibi oluyor.

Oyunu en düşüğe çektiğimde 40 FPS'leri falan görüyor uçan araba sürüyormuşum gibi oluyor.

İşte maalesef işlemcine ağır yük biniyor, ayarları yükseltince de yük ekran kartına bindiği için işlemcin rahatlıyor ama bu sefer de ekran kartın zorlanıyor. Bu sorunla yıllarca GTA 5 oynadım, daha sonra şimdiki sistemime geçince rahat ettim.

FXAA on MSAA 2X ya da 4X yaptınız mı?

Ayarları yükselterek çözülüyor demek istediğim 25 FPS'lerde sorun olmuyoken 40'larda olması biraz ilgimi çekti.
İşte maalesef işlemcine ağır yük biniyor, ayarları yükseltince de yük ekran kartına bindiği için işlemcin rahatlıyor ama bu sefer de ekran kartın zorlanıyor. Bu sorunla yıllarca GTA 5 oynadım, daha sonra şimdiki sistemime geçince rahat ettim.

Şimdi anladım.

Ayarları yükselterek çözülüyor demek istediğim 25 FPS'lerde sorun olmuyoken 40'larda olması biraz ilgimi çekti.

Ne kadar FPS demek işlemcinin o kadar kullanması ve zorlarması demek. Bir işlemci maks 50 FPS verebiliyor ise sen bu işlemciye 100 FPS veren ekran kartı taksanda 50 FPS üstü veremeyecek ve darboğaz olacak.

Sorunun tamamen RAM yetersizliği olduğunu düşünüyorum. Ben de aynı sorunu yaşıyordum. 4 GB RAM yetersiz. Bir 4 daha aldığımda sorunum düzeldi.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı