R7 240 Sisteme 250W PSU

mrcek98

Megapat
Daha fazla  
Hesaplama yaptım ekte göründüğü gibi 235W çıkıyor. Bu beni en azıdan yeni bir PSU alana kadar idare eder mi? Yoksa bilgisayara bir hasar verir mi?

Ekran kartını yeni alıcam ve sadece ekran kartını alabilecek maddi durumum var. Bilgisayara bir zararı olmazsa almak istiyorum. Birde ekran kartı iyi midir?

Adsız.png

Son düzenleyen: Moderatör:
psu nun üzerinde max output yazan yere bakın 235 veya daha üstü yazıyorsa idare edebilir. yalnız sistem daha fazla güç ihtiyacı duyarsa (mesela usb ye güç tüketen bir şey taktınız) güç yetersizliğinden kaynaklı reset atma sorunu yaşayabilirsiniz. illaki kullanacaksanız windows içinden dengeli güç planını hatta güç tasarrufu nu seçin. en yakın zamanda da 450 watt ve üzeri alırsanız aynı sistemi eskime payıyla 4 yıl daha götürür (markalı ve kaliteli bir güç kaynağı tabiki)

birde ben çizginin güç kaynağı ölçerine pek güvenemiyorum. şunu kullanırım hep

OuterVision Power Supply Calculator

psu nun üzerinde max output yazan yere bakın 235 veya daha üstü yazıyorsa idare edebilir. yalnız sistem daha fazla güç ihtiyacı duyarsa (mesela usb ye güç tüketen bir şey taktınız) güç yetersizliğinden kaynaklı reset atma sorunu yaşayabilirsiniz. illaki kullanacaksanız windows içinden dengeli güç planını hatta güç tasarrufu nu seçin. en yakın zamanda da 450 watt ve üzeri alırsanız aynı sistemi eskime payıyla 4 yıl daha götürür (markalı ve kaliteli bir güç kaynağı tabiki)

birde ben çizginin güç kaynağı ölçerine pek güvenemiyorum. şunu kullanırım hep

OuterVision Power Supply Calculator
Teşekkürler hocam bakacağım olmazsa ikinci el parça satan bir kaç yer var bildiğim kendi PSU'mu verip üzerine 5-10 TL neyse verip en azından 300-350W bir PSU almayı deneyeceğim. Bu güç yetersizliği bilgisayardaki diğer aksamlara zarar vermez değil mi?

anakartın kalitesine göre değişir. kaliteli bir anakart güç yetersizliğinde kendini kapatır veya reset attırır. çok sağlıklı olmaz tabi. bu durum devam ederse anakarttaki fazlar bozulabilir. anakarta bağlı olan herşeyde de bozulma riski tabiki var maalesef :)

anakartın kalitesine göre değişir. kaliteli bir anakart güç yetersizliğinde kendini kapatır veya reset attırır. çok sağlıklı olmaz tabi. bu durum devam ederse anakarttaki fazlar bozulabilir. anakarta bağlı olan herşeyde de bozulma riski tabiki var maalesef :)
O zaman bir an önce dediğim gibi yapıp en azından 300W bir PSU ayarlamam gerekiyor. Çok teşekkürler yardımınız için

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı