R7 240 veya GT 640

2001

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar ekran kartı alıcam fakat bütcem malesef düşük 200 TL gibi bir bütçem var. Ben fazla oyun oynayan birisi değilim CS GO , Cabal , ETS 2, lol gibi oyunlar oynuyorum performans düşkünü değilim kasmasın yeter. Şu an ati radeon hd 4350 512 var ve cs go düşük ayarlarda 800x600 çözünürlükte 90-100 fps oynuyorum. 4 GB DDR2 RAM asrock n68 GS FX anakart AMD phenom 9750 x4 2.40 işlemcim var. 750W power var GX serisi. Uzun lafın kısası:

Çekirdek Hızı730MHz
Bellek Hızı1600MHz
[TBODY] [/TBODY]
259,70 TL 192,29 TL

Veya:
Glaxy'i seçmemin sebebi:

Çekirdek Hızı950MHz
Bellek Hızı1782MHz
[TBODY] [/TBODY]
276,07 TL 179,45 TL

Bu 2 sinden birisini almak istiyorum. Sizde farklı kartlar önerebilirsiniz. Şimdiden yardım ve önerileriniz için teşekkür ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Gt640 oyun için olmadığı söylense de r7 240 dan daha üstün olduğu belirtiyor. Fakat tercih daha yeni nesil r7 240 dan yana. R7 250 ile kıyaslama var gt640 ile. Galaxy marka daha ucuz fiyatta. Bir ara forumda sormuştum, araştırmalarım sonucu öğrendiklerim bunlar. Birde r7 250 tavsiyesi var ama onunda ddr5 olanı için fiyat yüksek. araştırma içerisindeyim.

Öncelikle cevap için teşekkür ederim.İlk başta şunu söylemeliyim ne yazıkki msı indirimi bitirmiş eski fiyatına 260 tl ye çekmiş.o yüzden seçenek olarak gt640 kalıyor.diğer r7 240 kartlarını tasarım olarak sevmedim birde artık nvidia kullanmak istiyorum ben cs go da ayarları kısıp oynuyorum.Benim şahsi fikrim cs oyuncusuna görsellik değil performans önemli ben performansı hd4350 512 64 bit ile alıyorsam 640 la hayli hayli alırım ki zaten 1024 çözünürlükten yularıda oynamıyacağım.Gerçi cs go da işlemcide önemli o ayrı konu:) birde kafama takılan konu r7240 ın hem ddr3 hemde gddr3 olanı var bunların hangisi iyidir ? biraz yüzeysel baktım iş yerinde olduğum için gddr3 ddr3 ten geride demişler. kısacası bana gddr mı? ddr mı? iyi , gt640 ekrankartının birde galaxy markasının nasıl olduğu hakkında ufak bir bilgi verebilirseniz sevinirim.Birde çipsetim, ethernetim nvidia ,on board ekran kartım nvidia ben ati ekran kartını kurduğumda nvidia yıda kuruyor physx denilen şeyi felan kuruyor karışıyor gidiyor gibime geliyor.biraz bilgi çok işime yarayacak bu kartında fiyatı yükselmeden almak istiyorum fakat tam bilgi sahibi değilim.Tekrardan cevaplarınız ve önerileriniz için teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı