R7 265 görüntü vermiyor

Ömür25

Hectopat
Merhabalar, 1-2 hafta öncesinde bu ekran kartı hakkında bir konu daha açmıştım. Oyunlarda Alt Tab atarken renklerin değişmesi gibi bir sorun vardı. Bu ekran kartı fazla dayanmaz diye düşünüyordum ve evet öyle oldu 12 günde elimde kaldı, 1 aydır döktüğüm ter, 1 aylık maaşım bozuk bir ekran kartına gitti. Şimdi diyeceksiniz ki madem şüpheleniyordun neden geri vermedin kartı. Onu bende çok denedim aldığım ilk gün en az 10 defa aradım çocuğu tam ümidi kesmiştim tam dolandırıldım diyordum çocuk gece beni aradı kart bendeyken normal çalışıyordu kuzenimle konuşup sana döneceğim eğer bozuksa tamir ettiririz paranın yarısını ben veririm vs demişti. Öbür gün yine 10-15 defa aradım ama açmadı. Ondan sonraki gün yine 5-10 defa aradım baktım açmıyor evet ben dolandırıldım dedim. Mesaj attım hakkımı helal etmediğimi vs yazdım yine ne bir mesajla ne de başka bir şeyle dönüş yapmadı. Ve bugün oyun oynarken aniden dondu PC ekranda yana doğru ilerleyen çizgiler çıktı 1-2 saniye sonra sistem gücü tamamen kesti. O sırada içime bir oturdu ve korktuğum şey başıma geldi ekran kartı elimde kaldı :(.

Şimdi sizlere birkaç sorum var.
1. ben bu çocuğu herhangi bir şekilde şikayet edebilir miyim? (çok önemli değil ben hakkımı helal etmiyorum şikayet etmesemde olur o yesin o parayı birinin hakkına girmek kolay :))
2. çipe sıcak hava tutulup kısa bir süreliğine idarelik beni götürebilmesi gibi bir durum var diye biliyorum, bunu nasıl yaparım nelere dikkat etmeliyim?
3. bu halde satmaya çalışsam kaça elimden çıkarabilirim? En azından kaybettiğim paranın bir kısmını kurtarmış olayım :(

Biraz uzun oldu biliyorum kusura bakmayın, buraya kadar okuyan yardımcı olan ve olmayan herkese şimdiden teşekkür ederim.

2 video bırakıyorum alta biri ekran kartı sisteme takılıyken karttan görüntü almaya çalıştığım zaman, öbürü ise görüntüyü APU'dan alıp kart takılıyken sistemi başlatmaya çalıştığım zaman.

APU ile görüntü almaya çalışınca (kart takılıyken) : Apu.mp4

Kart ile görüntü almaya çalışınca : Kart.mp4

Ekran kartı bozuk olduğu için en az 500 tl satılır ekran kartı eski bir ekran kartı artık driver güncellemesi de almıyor yani geçmiş olsun çocuğu yakalaman lazım önceden söylemeliydi sana bozuk ekran kartı sattığını
Ek bir bilgi Ekran kartın yanmış olabilir ekrana görüntü gelmiyorsa

Ekran kartı bozuk olduğu için en az 500 tl satılır ekran kartı eski bir ekran kartı artık driver güncellemesi de almıyor yani geçmiş olsun çocuğu yakalaman lazım önceden söylemeliydi sana bozuk ekran kartı sattığını
Ek bir bilgi Ekran kartın yanmış olabilir ekrana görüntü gelmiyorsa
Çocuğu yakalamam imkansız, çocuk hakkında tek bildiğim numarası, adı ve iban numarası. Çocuk kartı bana satmadan 3 ay önce almış o bilgiyide bana vermemişti ben ekran kartının sorununu anlattığımda haberim olmuştu en başından keşke sorsaydım almazdım ozaman.

Bilmiyorum kartın her tarafını inceledim bakınca belli olurmu bilmiyorum ama tertemiz hiç bir problem yok :(

Çocuğu yakalamam imkansız, çocuk hakkında tek bildiğim numarası, adı ve iban numarası. Çocuk kartı bana satmadan 3 ay önce almış o bilgiyide bana vermemişti ben ekran kartının sorununu anlattığımda haberim olmuştu en başından keşke sorsaydım almazdım ozaman.

Bilmiyorum kartın her tarafını inceledim bakınca belli olurmu bilmiyorum ama tertemiz hiç bir problem yok :(
Yani satman imkansız adam denemek ister yani eğer denemek istemezse de öyle bir şey de yapma yazık satacağın kişiye aynısını yaşamızsınız benim düşüncem polislik durumda yok bir şey yapılabilecek hiçbir şey yok keşke dikkat etseydin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yani satman imkansız adam denemek ister yani öyle bir şey de yapma yazık satıcağın kişiye aynısını yaşamazsın benim düşüncem polislik durumda yok bir şey yapılabilicek hiç bir şey yok keşke dikkat etseydin
Yok hayır öyle bir şey kesinlikle yapmam, satıp paramı geri almak istesem en başında çalıştığı zaman satardım. Bu şekilde "arızalı" olduğunu belirterek satmak istesem anlamında sormuştum. Şikayet edemem biliyorum tek istediğim telefonumu açması veya bir yerde bi şekilde karşıma çıkması.

Dikkat konusuna gelirsek, furmark testi istemiştim 15 dakikada 69 dereceyi geçmemişti. Kartı alıcağım zaman parayı vermeden dışından detaylı bi kontrol ettim yine temizdi. Sadece vidanın üstündeki etiket delinmiş yani içi açılmıştı oda normal birşey kaç senelik kart nasıl olsa. Eve gelip 20 dakikalık furmark testi yaptım tekrardan, ve buradan birinin söylediği bir program vardı bellek testi güç testi vs yapmıştım yine temizdi sadece konuda da dediğim gibi alt tab vs atınca renk değişme sorunu vardı.

Hocam aynı ekran kartını kullanıyorum Alt+Tab yaparken olan renk değişimi bende de oluyor o arıza kaynaklı değil, özelliği o. Adamı yakalaman zor. 500-1000 TL için polis mahkeme avukat derken çok olur o. En iyisi GPU'ya fırınlama yapmayı dene çalışırsa kart seni 5-6 ay götürür.

Hocam aynı ekran kartını kullanıyorum Alt+Tab yaparken olan renk değişimi bende de oluyor o arıza kaynaklı değil, özelliği o. Adamı yakalaman zor. 500-1000 TL için polis mahkeme avukat derken çok olur o. En iyisi GPU'ya fırınlama yapmayı dene çalışırsa kart seni 5-6 ay götürür.
Tatil biter bitmez iş yerindeki sıcak hava makinasıyla fırınlama yapmayı düşünüyorum, ama nasıl yapacağım hakkına hiç bir fikrim yok. Ve o özellik ilk defa duyuyorum garip yani amacı neki öyle olmasının? Mesela o konuyu çocuğa söylediğimde yok öyle olmuyor diyordu işte ondan sonrası anlattığım gibi bidahada bakmadı telefonlara
Şimdi söylediklerinize bakarak tamam kartta sorun yokmuş ozaman diyecem ama öyle olsa çocuk malının arkasında durur çıkıp adam gibi der yok kardeşim kart sağlam vs vs, bu yaptıklarıyla beni resmen dolandırdığını kanıtlıyor.

Tatil biter bitmez iş yerindeki sıcak hava makinasıyla fırınlama yapmayı düşünüyorum, ama nasıl yapacağım hakkına hiç bir fikrim yok. Ve o özellik ilk defa duyuyorum garip yani amacı neki öyle olmasının? Mesela o konuyu çocuğa söylediğimde yok öyle olmuyor diyordu işte ondan sonrası anlattığım gibi bidahada bakmadı telefonlara
Sürücü ile alakalı olabilir belki. Bildiğim kadarı ile oyun esnasında ekrana gelen uyarı, bildirim vb. şerleri belirtmek için renk değişiyor. Şimdi tam ekran bir oyun açıp denedim renk değişimi olmadı. Dediğim gibi sürücü sebebiyle olabilir güncel sürümü kurduğunuzdan emin olun.

Sürücü ile alakalı olabilir belki. Bildiğim kadarı ile oyun esnasında ekrana gelen uyarı, bildirim vb. şerleri belirtmek için renk değişiyor. Şimdi tam ekran bir oyun açıp denedim renk değişimi olmadı. Dediğim gibi sürücü sebebiyle olabilir güncel sürümü kurduğunuzdan emin olun.
4 farklı driver denemiştim zaten artık naparsam yapayım gitti kart hiç bir şekilde görüntü alamıyorum :(

Fırınlama yaparken de bilgili kişi tarafından yapılmasını tavsiye ederim. GPU soğutma bloğu söküldükten sonra termal macun kalıntılarını temizleyip grafik işlemcisinin üzerine ısı tabancasıyla 3-5 saniye tutup uzaklaştırma işlemini birkaç kez yaptıktan sonra lehimlerin yerine oturmasını dua etmek kalıyor. işlemci soğuduktan sonra termal macun yenileyip kullanabilirsiniz. (Oluşabilecek olumsuz sonuçlardan sorumluluk kabul etmiyorum bu bir bilgilendirici yazıdır.).

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı