R7 265 sistemde mavi ekran hataları

belphegor

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, PC saçma zamanlarda mavi ekran veriyor. Mesela yüksek ayarlarda 100 saat GTA 5 oynarken tık yok ama çok basit bir oyun falan açınca, bazen Steam-Discord kombosu yapınca falan, bazen Google'da mavi ekran hatası veriyor. Bazen hata bile vermiyor PC donuyor 1 dakika sonra falan mavi ekran veriyor. Sürücülerim güncel.
Sistem: R7 265, i7 2600, 8 GB RAM, Windows 10 Pro.

BIOS sürümünü güncelle. ASUS'un kendi sitesinden güncelleyeceksin. ASUS'un şu an kendi sitesi bakımda olduğu için direkt link atamıyorum.

"sfc /scannow" rehberini uygula.
SFC /scannow komutu nedir? Ne işe yarar?

Bir parçaya overclock yaptıysan geri çekmelisin.

USB portu olarak sadece klavye ve fare takılı kalsın. Diğer USB portları boşta kalsın.

AMD ekran kartının sürücüsünü güncelliğini kontrol eder misin? Güncel değil ise güncelle.

Windows güncelleştirmesi var mı diye kontrol et. Güncelleme var ise yap tabii.

Dump dosyaların hepsini inceleyemedim. Bunu belirteyim. Çok fazla vardı. Her dump için 3-5 dakika arası gidiyor.

BIOS sürümünü güncelle. ASUS'un kendi sitesinden güncelleyeceksin. ASUS'un şu an kendi sitesi bakımda olduğu için direkt link atamıyorum.

"Sfc /scannow" rehberini uygula.
SFC /scannow komutu nedir? Ne işe yarar?

Bir parçaya overclock yaptıysan geri çekmelisin.

USB portu olarak sadece klavye ve fare takılı kalsın. Diğer USB portları boşta kalsın.

AMD ekran kartının sürücüsünü güncelliğini kontrol eder misin? Güncel değil ise güncelle.

Windows güncelleştirmesi var mı diye kontrol et. Güncelleme var ise yap tabii.

Dump dosyaların hepsini inceleyemedim. Bunu belirteyim. Çok fazla vardı. Her dump için 3-5 dakika arası gidiyor.

Overclock işlemleri Auto yapmıştım, ekran kartını yeni güncelledim, Windows da güncel. USB portunda sadece klavye fare kalırsa kulaklığı nereye takabilirim? Bir de SFC/scannow rehberini uyguladım bozuk dosyalar çıktı ama nasıl temizleyebilirim yazmıyor. İkinci bir yazıda öğreteceğini yazmış ama sanırım bulamadım onu. Yardımın için teşekkür ederim.

Kulaklığını 3-4 gün takma.

BIOS sürümün eski galiba. ASUS'un sitesi bakımda olduğu için site açılmıyor. Bakım bitince BIOS sürümünü güncellemelisin.

Overclock olmasın sistemde.

"sfc /scannow" komutun kendisi eksik veya bozuk dosyaları düzeltiyor.

Kulaklığını 3-4 gün takma.

BIOS sürümün eski galiba. ASUS'un sitesi bakımda olduğu için site açılmıyor. Bakım bitince BIOS sürümünü güncellemelisin.

Overclock olmasın sistemde.

"Sfc /scannow" komutun kendisi eksik veya bozuk dosyaları düzeltiyor.

Peki o zaman. BIOS güncelleyince OC kapatırım. Tekrar teşekkürler yardımın için.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı