R7 2700 ve RX 570 sistem düşük GPU kullanımı

Makaleler
5
Yer
Marsilya
İşlemcim çok rahat ekran kartımı besliyor. Birkaç gün önce GTA 5, Rust, Rainbow'da GPU kullanımım en az 98 idi. Şimdi 60'lara kadar düşüyor. Ve üstüne FPS'de düşüyor. Tüm oyunları Ultra'da oynuyorum. Normalde 60 FPS altı görmüyordum. Şimdi 30 gördüm.

Sistemim.
Ryzen 7 2700 4.1GHz OC.
2x8 3400MHz CL16.
MSI B450 GAMING Plus Max.
ASUS ROG STRIX RX 570.
Corsair VS550W 80+
Samsung 860 Evo 250 GB.
WD Blue 1 TB HDD.

Aynı sorun kuzenimdede var. O da 2 haftadır bu sorunu çekiyor. İlk aldığında çok rahat %100'de kullanıyordu. Şimdi onunda 60 kadar düşüş var. Ryzen 5 1600 AF, 2x8 3200CL16 ve RX 5600XT sahip onda da aynı sorun var. Ve Ultra ayarlarda oynuyor.
Yardım edin. Düşüp düşüp duruyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle sistemdeki OC'u deaktif hale getirip BIOS ayarlarını default hale getirin, sonrasında arama/msconfig/ön yükleme/gelişmiş ayarlar kısmından 16 adet çekirdeğin aktif halde olduğundan emin olun, bilgisayarda yüklü veya aktif halde çalışan gizli casus yazılım-virüs tarzı zararlı unsurların varlığı işlemciyi meşgul ediyor olabilir, bunun için Kaspersky veya Norton gibi bir antivirüs sistemiyle ayrıntılı sistem taraması yapın, düzelmezse güncel sürücülerle beraber temiz Windows kurulumu yapabilirsiniz. Oyunlarda grafik ayarları genelde ultra-high seviyesinde tutup V-sync'i deaktif hale getirin. Bu işlemlerin benzerlerini kuzeninizin bilgisayarında da deneyebilirsiniz.

Öncelikle sistemdeki OC'u deaktif hale getirip BIOS ayarlarını default hale getirin, sonrasında arama/msconfig/ön yükleme/gelişmiş ayarlar kısmından 16 adet çekirdeğin aktif halde olduğundan emin olun, bilgisayarda yüklü veya aktif halde çalışan gizli casus yazılım-virüs tarzı zararlı unsurların varlığı işlemciyi meşgul ediyor olabilir, bunun için Kaspersky veya Norton gibi bir antivirüs sistemiyle ayrıntılı sistem taraması yapın, düzelmezse güncel sürücülerle beraber temiz Windows kurulumu yapabilirsiniz. Oyunlarda grafik ayarları genelde Ultra-High seviyesinde tutup V-Sync'i deaktif hale getirin. Bu işlemlerin benzerlerini kuzeninizin bilgisayarında da deneyebilirsiniz.

Tüm sürücüler güncel. Tüm oyunlar Ultra'da v-Sync açık değil.

Son birkaç günde PC'ye bir şeyler yükledin mi? Virüs bulaşmış olabilir.

Bu ayarı aktif etmesine hiç gerek yok. Bir faydası yok zira. İşlemci çekirdeklerinin hepsini aktif etmek - Technopat Sosyal

Bu forumda çoğu kişinin işlemci çekirdeklerinin deaktif halde olması sebebiyle GPU'yu adam akıllı kullanamadıklarını bilirim, bu ayar birkaç kullanıcının darboğaz diye tabir ettiği sorunun çözülmesine katkı sağladı, onun için olası nedenler arasına koydum, Recep Baltaş'ın söylediği bir bakıma doğru olabilir, ama bahsettiğim sorunu çözülen arkadaşlar yalan söylemiyorsa performans açısından bence bir etkisi var.

Bu forumda çoğu kişinin işlemci çekirdeklerinin deaktif halde olması sebebiyle GPU'yu adam akıllı kullanamadıklarını bilirim, bu ayar birkaç kullanıcının darboğaz diye tabir ettiği sorunun çözülmesine katkı sağladı, onun için olası nedenler arasına koydum, Recep Baltaş'ın söylediği bir bakıma doğru olabilir, ama bahsettiğim sorunu çözülen arkadaşlar yalan söylemiyorsa performans açısından bence bir etkisi var.
Bu ayarı bende birçok sistemde denemiştim, bir işe yaramıyordu.
Yine de konu sahibinin denemesinde fayda var, belki düzelir.

GTA 5 girdim. Şu an en düşük 98 gördüm. Bir de kartın sıcaklığı düştü :D şakamı bu hiçbir şey yapmama rağmen.

Konuyu açmanız belki uğur getirmiştir 😀. Şaka bir yana, değerleri sorun yaşadığınız diğer oyunlar için de kontrol edin.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı