Merhaba, X470 anakart üzerinde 2700x kullanıyorum kendi soğutucusu takılı. Gameboost vs. açık değil 3.7 base clock hızda kullanıyorum sadece A-XMP açık. Rainbow six siege oyununda 80 dereceleri görüyor normal mi? Soğutucu takarken biraz uğraştırmıştı macunu kullanılamaz hale getirmiş olabilirim. Eğer sıcaklık değerleri normal değilse bilmiyorum tam olarak.
@Recep Baltaş böyle bir post paylaşmış. BIOS'ta derece başlarken 40 derece ile başlıyor. Windows geldiği gibi programdan baktığımda 60 derece diyor. Yani Windows programlarında yazan değerlerde 10 derece fark olduğunu düşünmeye başladım. O zaman oyundayken 3.7 de 75-80 derece oluyor programa göre eğer 10 15 eksiltirsek bu değerler normal mi?
@Recep Baltaş böyle bir post paylaşmış. BIOS'ta derece başlarken 40 derece ile başlıyor. Windows geldiği gibi programdan baktığımda 60 derece diyor. Yani Windows programlarında yazan değerlerde 10 derece fark olduğunu düşünmeye başladım. O zaman oyundayken 3.7 de 75-80 derece oluyor programa göre eğer 10 15 eksiltirsek bu değerler normal mi?
AMD, Ryzen 7 2700X işlemcide +10°C tCTL offset kullanıyor. Yani işlemci sıcaklığı 10 derece daha fazla raporlanıyor. Öte yandan BIOS'lar bu bilgi ile halihazırda güncellenmiş durumda. Yani BIOS'ta işlemciniz 50 derece diyorsa işlemci 50 derecede çalışıyor.
Ama bazı yazılımlar bu bilgiyle güncellenmemiş olabilir. Bu durumda yazılımın sürüm notlarına bakın. Zen+ için destek yoksa, 2700X sıcaklığından 10 derece çıkarmanız gerekebilir.
Başka hiçbir 2. nesil Ryzen işlemcide ekstra sıcaklık raporlama mevcut değil.
Son düzenleyen: Moderatör: