R7 2700X - RTX 2060 sisteme yükseltme önerisi

Dolev

Attopat
Daha fazla  
Merhaba bilgisayarım 5 yıldır bende ve artık performansı oyunları pek kaldıramıyor gibi hissetmeye başladım.

Parça değiştirmek istiyorum ve hangisini değiştirmem gerekiyor bilmiyorum, bu konuda bilgisi olan birilerinin yardımına ihtiyacım var.

CS:GO zamanında 400 FPS aldığım bu sistemim CS2 de 100 FPS verebiliyor yani pek de memnun etmiyor, ekranım 165Hz olduğundan ötürü 165 FPS altı oyunlarda akıcılığı yansıtamıyor.

- Oynadığım oyunları genelde en düşük ayarda oynarım Fortnite gibi oyunları performans modunda oynamama rağmen pek de yüksek FPS alamıyorum.

Parçalarım;

RAM: Modelini bilmiyorum 16 GB tekli RAM kullanıyorum.
SSD: CT1000BX500SSD1.
Ekran kartı: NVIDIA GeForce RTX 2060.
Anakart: MS-7B86
İşlemci: AMD Ryzen 7 2700X eight-Core Processor (16 cpus)

Windows 10 Home kullanıyorum. (Windows 11 desteklemiyor)

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba bilgisayarım 5 yıldır bende ve artık performansı oyunları pek kaldıramıyor gibi hissetmeye başladım.

Parça değiştirmek istiyorum ve hangisini değiştirmem gerekiyor bilmiyorum, bu konuda bilgisi olan birilerinin yardımına ihtiyacım var.

CS:GO zamanında 400 FPS aldığım bu sistemim CS2 de 100 FPS verebiliyor yani pek de memnun etmiyor, ekranım 165Hz olduğundan ötürü 165 FPS altı oyunlarda akıcılığı yansıtamıyor.

- Oynadığım oyunları genelde en düşük ayarda oynarım Fortnite gibi oyunları performans modunda oynamama rağmen pek de yüksek FPS alamıyorum.

Parçalarım;

RAM: Modelini bilmiyorum 16 GB tekli RAM kullanıyorum.
SSD: CT1000BX500SSD1.
Ekran kartı: NVIDIA GeForce RTX 2060.
Anakart: MS-7B86
İşlemci: AMD Ryzen 7 2700X eight-Core Processor (16 cpus)

Windows 10 Home kullanıyorum. (Windows 11 desteklemiyor)

Bende Fortnite oynuyorum uzun zamandır 1660S kullanıyordum dediğiniz gibi çok FPS sorunu çektiğim için sistemimi değiştirdim R5 5600 ve RTX 3070 modeline geçiş yaptım 240FPS altına düşmüyorum Fortnite'da en düşük ayarlarda sende bilirsin bu oyun en düşük ayarlarda oynanır :) bütçen nedir yardımcı olayım.

Bende Fortnite oynuyorum uzun zamandır 1660S kullanıyordum dediğiniz gibi çok FPS sorunu çektiğim için sistemimi değiştirdim R5 5600 ve RTX 3070 modeline geçiş yaptım 240FPS altına düşmüyorum Fortnite'da en düşük ayarlarda Fortnite en düşük ayarlarda oynanır :) bütçen nedir yardımcı olayım.

Aşırı fazla bir bütçem yok 8-10k arası bir bütçem var işlemci için düşündüm bu bütçeyi duruma göre genişletme imkanım olabilir.

Aşırı fazla bir bütçem yok 8-10k arası bir bütçem var işlemci için düşündüm bu bütçeyi duruma göre genişletme imkanım olabilir.

Çok güzel şu an kullandığın işlemci ve ekran kartını piyasasını güzelce araştırıp satışa koyup ardından 2.el çok güzel bir ekran kartı ve 0 işlemci alabilirsin o fiyat bandında. AMD veya NVIDIA hangisini kullanırsın bir de 2.el olması senin için problem olur mu? Ben r5 5600 sıfır alıp 2.el 3070 satın aldım uygun fiyata mining görmemiş çok memnunum keşke önceden yapsaydım diyorum

Önce 1 slot daha RAM almanızı tavsiye ederim DDR4 sistemlerde çok fark ediyor tek kanal çift kanal.

Çok güzel şu an kullandığın işlemci ve ekran kartını piyasasını güzelce araştırıp satışa koyup ardından 2.el çok güzel bir ekran kartı ve 0 işlemci alabilirsin o fiyat bandında. AMD veya NVIDIA hangisini kullanırsın bir de 2.el olması senin için problem olur mu?

2. olmasını pek istemem açıkçası sıfır daha garantidir benim gözümde AMD'yi daha çok seviyorum fakat NVIDIA da olur eğer sorunlarım çözülecekse.

R5 5600 al bende o ikiliyi kullanıyorum gayet basarılı ama yine de daha güzel bir şey istersen sistemi satarsın yeni bir şey alırsın.

R5 5600 al bende o ikiliyi kullanıyorum gayet basarılı ama yine de daha güzel bir şey istersen sistemi satarsın yeni bir şey alırsın.

Sistemi satmak istemiyorum ekran kartım falan orta halli işlemciyi R5 5600 alırsam bu sistemimle bir sorun yaşar mıyım?

2. olmasını pek istemem açıkçası sıfır daha garantidir benim gözümde AMD'yi daha çok seviyorum fakat NVIDIA da olur eğer sorunlarım çözülecekse.

Hocam 2.el temiz garantisi devam eden ürün bulabilirsin ön yargılı davranma bence 2.el piyasasına RX 6700XT bakabilirsin veya NVIDIA olacak diyorsan 3070-3070 Ti bakabilirsin. Fortnite bu kartların getir götürünü yapar :D

Vereceğin paraya oranla alacağın en fazla performans aynı ramden bir tane daha almakla olur. Dual channel DDR4'de özellikle AMD işlemcili sistemlerde performansını hatırı sayılır seviyede arttırır. Şu an DDR4 ramler çok ucuz fiyatlara bulunabiliyor. Onun dışında sağlam performans artışı bekliyorsan kesenin ağzını biraz açacaksın. 5. Nesil bir Ryzen ve RTX3000 serisinden minimum 3060Ti filan kovalayabilirsin. Ekran kartında sıfır almayı düşünme. Kartların tekli fiyatları sıfırda aşırı yüksek. Hani onu yapana kadar elindeki sistemi satıp hazır sıfır sistem al daha ucuza gelir emin ol. İkinci ele sıcak bakmıyorsan sıfır kart ciddi anlamda bütçe ayırmak demek.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı