R7 2700X sistem RAM takviyesi sonrası yavaşladı

ibrahimdaglar

Hectopat
Yer
Bursa
Daha fazla  
Anakart
Asus TUF X470 Plus Gaming
İşlemci
Ryzen 7 2700x
Dostlar merhaba kullanmakta olduğum bilgisayarıma ilave 2x8GB RAM ilavesi yaptım ilk başta Windows açılışında hata verdi görüntü vermeme sorunları oldu. BIOS sıfırlayıp format attım şu an Windows kullanımımda sorun yok ancak bilgisayarım bariz bir şekilde yavaşladı ve takılma sorunları başladı. AIDA64 ile Memory test yaptığımda failure hatası alıyorum bariz bir uyumsuzluk mevcut RAM'lerin voltaj değerleri dahil aynı bu şekilde bir sorun çıkmasını beklemiyordum. Bu sorunu nasıl çözebilirim sistem detaylarını aşağıya ekliyorum.

Bilgisayarımda daha önceden takılı olan RAM'ler G.Skill Sniper X DDR4 3200MHz CL16 RAM'ler, şu an eklediğim RAM'ler ise XPG Spectrix D41 TUF 8 GB DDR4 3200 MHz CL16 AX4U32008G16A-ST41 modeli.

Sorunu çözemememiz halinde:
Halihazırda kullandığım 2. bilgisayarım
i5-12400F işlemci
RTX2070 ekran kartı
2x GoodRam 8GB IRDM X 3200MHz CL16 DDR4 ram kullanan bir bilgisayarım daha var o bilgisayarda kullansam onda da bu şekilde sorun çıkartır mı?

Şimdiden değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.

Dosya Ekleri

• Report.pdf
    756,6 KB · Görüntüleme: 143
  • Adsız.png
    31,9 KB · Görüntüleme: 26

Selam kusura bakmayın rahatsız ediyorum ama ben de 5 aydır kullandığım kasaya bir 16 GB RAM daha alıp taktıktan sonra PC de biraz takılmalar başladı benim RAM belleklerim aynı marka model ikisi de Kingston Fury 16 GB 3200MHz CL 16. Anakart 128 GB RAM destekliyor MSI B450-A Pro Max, Ryzen 5 5600X, NVIDIA RTX 8 GB 3060 Ti, Kingston M.2 SSD 1 TB, sıvı soğutma falan var ısınma sorunu pek yok açıkçası. MSI Afterburner ile baktığım zaman pek bir şey gözükmüyor ama takılmayı hissediyorum bunu size video da gösterme şansım yok videoya nasıl yansır bilmiyorum ama CS:GO'da maç bulduktan sonra bir kasılma ve takılma oluyor kare süresi 10ms 50ms ve 80 ms gibi oluyor ekran takılıyor eskiden bu yoktu direkt giriyordu akıcı şekilde. Video da gözüküyor bu takılma ve düşüş.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Nasıl yani tam anlamadım açıklayabilir misiniz? Bir de eski RAM'i tek başına kullanmayı denedim takılmalar yine devam etti bu sorun neden kaynaklanıyor? Bilginiz varsa paylaşır mısınız?

Çipi farklı olsa bile sıkıntı yaratır. BIOS sıfırlamayı denediniz mi eski RAM'i taktıktan sonra.

Çipi farklı olsa bile sıkıntı yaratır. BIOS sıfırlamayı denediniz mi eski RAM'i taktıktan sonra.

Evet denedim ama çipi farklı bile olsa derken orayı tam anlamadım kusura bakmayın. Benim bilgim ikisi de 16 GB 3200 MHz 16CL Kingston Fury Beast çip tam olarak ne oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…