anlbass
Zeptopat
Daha fazla
- RAM
- kingston 3600mhz 8x2
- SSD veya HDD modeli
- sandisk ssd plus 450gb
- Ekran kartı
- rtx3060 12gb
- Anakart
- asus prime b550m-a wifi II
- İşlemci
- ryzen 7 2700x
Garip bir PC sorunum var. Bilgisayar mekaniğinden iyi anlayanlar yardımcı olabilirse sevinirim. ASUS B550M-A Wi-Fi 2 anakartım, RTX 3060 ekran kartım, 3600MHz Dual RAM, Ryzen 7 2700X işlemcim var. Dün gece 2. Bluetooth farem çalışmıyordu. 2. ekran olarak LED TV kullandığım için 2. fareye kanepede uzanırken ihtiyacım oluyordu, neyse sök tak falan yaptım çalışmadı. Bende bilgisayarı resetleyeyim düzelir dedim bilgisayarı kapattım geri açılmadı. Ekrana görüntü gelmedi. Bende ekran kartından HDMI'yı çıkardım anakarta bağladım yine görüntü yok. Manuel olarak BIOS resetledim görüntü geldi ve F1 to run setup uyarısından sonra BIOS'a girdim. Defult yaptıktan sonra F10 dedim ama yine aynı şekilde kapandıktan sonra açılmadı. Bende tekrardan BIOS resetleyip aynı işlemlerden sonra BIOS ekranına geldim. Yine aynı şekilde F5 ile defult yaptıktan sonra bu sefer ez mod ekranındayken F8 bot menüsünden hardiskime tıklayarak bilgisayarı açtım. Ama ne zaman bilgisayarı yeniden başlatsam ekrana görüntü gelmiyor. Bende aynı şekilde BIOS'u manuel resetleyip F8'den hardiskimi seçmediğim sürece bilgisayarı açamıyorum. SATA SSD kullanıyorum, onun yerini değiştirdim denedim olmadı, Power Supply'den şüphelenip onu sıfırladım çünkü 3060a yetersiz kaldığını düşünüyordum 450W'dan 700W'a çıkarttım. SATA SSD'nin kablosunu değiştirdim durum aynı. BIOS'u eski sürümüne yükleyip denedim olmadı. Yeni sürüme tekrar güncelledim yine aynı. Bilgisayarı yeniden başlatmak istediğimde veya kapalıyken açmak istediğimde ekrana görüntü gelmiyor ve Power tuşuna tek basışımda direkt kapanıyor.
Son düzenleyen: Moderatör: