R7 2700X'den 5800XT'ye geçilir mi?

Geçiş mantıklı mı?

• Oy verenlerin toplamı
    12

Lehaye

Kilopat
Selam arkadaşlar, aşağıdaki sisteme sahibim. İnce hesap üzerinde 5800X satışa girmiş 4699 TL üzerinden. R7 2700X yükseltme konusunda fikir ayrılığına düşüyorum kendi çapımda.

• Ryzen 7 2700X
  • Arctic Liquid Freezer II 240 Sıvı Soğutucu
  • SAPPHIRE NITRO+ Radeon RX 5700 XT
  • Asus ROG STRIX X470-F GAMING
  • Corsair Vengeance RGB PRO 2x8 GB 3200 MHZ CL16
  • Corsair VS650
  • Samsung 27" 2560x1440 144Hz VA Panel

Şu anda sizce bu geçiş mantıklı mı? Neden diye soracak olursanız;
Mantıksız çünkü;
  • X470 anakartlara Zen 3 desteği Ocak ayından itibaren başlayacak.
  • Destek olsa bile tam performans için X570 gibi bir anakarta geçiş gerekebilir. Bu da ek masraf demek.
  • R7 2700X hala güçlü bir işlemci. Oyun performansı açısından hala yeterli olur gibi duruyor.
Mantıklı çünkü;
  • Tek çekirdek performansında %30 yakın bir yükseltme yapmış olacağım.
  • Bazı oyunlarda (COD MW) 115-120 FPS yakın oyun oynuyorum 144 FPS'yi yakalayamıyorum.
  • Bilgisayar bileşenlerimi yükseltmenin verdiği haz 😊
Yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar iki arada bir derede kaldım.

İyi sosyaller.

Son düzenleme:
5600X + B550 ikilisine geçsen olmaz mı? 5800XT sunduklarına kıyasla biraz pahalı kaçıyor.
Aslında şöyle ki 8-16'ya ihtiyacım olabilir ilerleyen zamanlarda, çekirdek ve thread açısından ödün vermek istemedim. Ama mantıklı düşünülebilir. Teşekkür ederim.

Aslında şöyle ki 8-16'ya ihtiyacım olabilir ilerleyen zamanlarda, çekirdek ve thread açısından ödün vermek istemedim. Ama mantıklı düşünülebilir. Teşekkür ederim.

Render ile çok uğraşmıyorsan 8/16'yı geleceğe yatırım olarak düşünmek çok da gerekli olmayabilir. 2017'de Ryzen 4/8 1500X'i alırken "4 çekirdek devri bitiyor niye 6/12 1600 almadın?" deniliyordu, şu anda iki işlemcinin de beslediği yeni ekran kartları ve oyun yeterlilikleri aynı düzeyde. Yeni nesil güçlü 4/8 3300X ve 6/6 3500X gibi işlemcilerin (ve Intel muadilleri) önü açıkken tekli çekirdek gücü muazzam bir 6/12 olan 5600X uzun süre bekleneni verecektir. Bütçeni bu şekilde bölüp 500 serisi bir anakarta geçersen hem kendi avantajları üzerine ileride yapacağın bir 6000 serisi ekran kartı yükseltmesiyle Smart Access Memory gibi ek avantajları da ekler.

Tabii tercih senin, ben oyun öncelikli olarak böyle bir yol izlerdim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı