R7 370 anlık sıcaklık dalgalanmaları ve tutarsız fan hızı

Talha Çelebi

Centipat
Malumunuz R7 370 4 GB ASUS ROG STRIX ısınan bir kart ve fan ayarları 50 veya 60'dan sonraydı çalışıyor sanırım. Anlamadığım bir şey var, fan 700 RPM civarı gösterse de ben gözümle bakıyorum fan dönmüyor aslında. Sıcaklık vesaire bilgileri doğru ama bakıyorum fan hızı CTRL Shift O'ya basınca gelen panelde 700-800 RPM arası gösterirken fan aslında ekran kartı ısınmadığı sistem yeni açıldığı için çalışmıyor. Her şeyi doğru söyleyip onu mu yanlış söylüyor yoksa diğer değerler başka programlarla örtüşüyor asıl sorun şu fan ayarlarını ne yaparsam yapayım oyuna girince PES 19 ve NBA 2K19'da oyun ana menüsünde kart boştayken 45-50 arası seyrediyorken oyuna girer girmez 56-60 oluyor takım seçme menülerinde 70-75 tam NBA'de mesela tam hakem topu havaya atıyor maç başlayacak orada grafiklerin patlamasından mı bilemiyorum çoğu oyunda 83-84-85 oluyor anlık fanlar uçuyor. Sonra tekrar 79-80'e geriliyor ne zaman bir basketçi sayı atsa veya peste biri gol atsa uçuyor değerler 83-84'e fanlarda %90-95 devirlerde falan çalışıyor ben bu kartı alalı bir ay oldu 2.el aldım keşke almasaydım değil ondan değil de ısınmasına pişman oldum şimdi aldığım adam bana macun bakımını tam yaptım dese de, aksatmadım dese de geçen senenin haziran ayında macun sürmüş acaba bu yüzden mi ben hangi fan ayarını yaparsam yapayım sıcaklıklar düşmüyor oyunlarda aniden çıkıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kartın üst limiti 90 derece. 80 derece ve üstünde çip ömrü kısalıyor. MSI Afterburner programını indirip kartınızın sıcaklığına uygun fan hızını verebilirsiniz. Ayarlar>Fan>Kullanıcı kontrollü fan kısmından kaç derecede ne kadar fan hızı istiyorsanız ayarlayabilirsiniz.

Kartın üst limiti 90 derece. 80 derece ve üstünde çip ömrü kısalıyor. MSI Afterburner programını indirip kartınızın sıcaklığına uygun fan hızını verebilirsiniz. Ayarlar>fan>kullanıcı kontrollü fan kısmından kaç derecede ne kadar fan hızı istiyorsanız ayarlayabilirsiniz.

Bu dediğiniz ayarlar işe yaramıyor boştayken soğutuyor ama oyunda yine 1-2 derece ya etkiliyor ya etkilemiyor yine 80 81 oluyor yani benim sorunum bu değil sırf termal macun bu ısınma etkisini tek başına üstlenir mi?

Tabikide. Termal macunun bu konudaki rolü çok büyük. Örnek vermek gerekirse senin kartında 10-15 derece arası düşüş yaşatabilir, tam olarak olmayabilirde. Kasanızın Emiş ve egzoz fanları var ise yani kasanız havadar ise bu sıcaklık normal değil gibi. Ben şuan HD 6870 ekran kartımla, full fan hızında 73 derecede gta 5 oynuyorum. Sese alıştım ama kasanın çıkışından çok fazla sıcaklık geliyor. Limitimin 90 derece olduğunu bilip ona göre arada bir kontrol ediyorum. Benchmark testinde ise 84 dereceyi geçmiyor. Bu sıcaklıklar ile termal macundan önceki sıcaklıklar arasında 5 derece fark var.

Tabii ki de. Termal macunun bu konudaki rolü çok büyük. Örnek vermek gerekirse senin kartında 10-15 derece arası düşüş yaşatabilir, tam olarak olmayabilirde. Kasanızın emiş ve egzoz fanları var ise yani kasanız havadar ise bu sıcaklık normal değil gibi. Ben şu an HD 6870 ekran kartımla, Full fan hızında 73 derecede GTA 5 oynuyorum. Sese alıştım ama kasanın çıkışından çok fazla sıcaklık geliyor. Limitimin 90 derece olduğunu bilip ona göre arada bir kontrol ediyorum. Benchmark testinde ise 84 dereceyi geçmiyor. Bu sıcaklıklar ile termal macundan önceki sıcaklıklar arasında 5 derece fark var.

Dostum biliyorum eski bir kart ama zamanına göre güçlü bir kart olduğunuda biliyorum GDDR5 256 Bit falan. Şu an 6870'den memnun musun günümüz FPS oyunlarını oynatabiliyor mu acaba?

Dostum biliyorum eski bir kart ama zamanına göre güçlü bir kart olduğunuda biliyorum GDDR5 256 Bit falan. Şu an 6870'den memnun musun günümüz FPS oyunlarını oynatabiliyor mu acaba?
Ben normalde FPS oynamam. 6-7 Senedir LoL takılıyorum. Valorant'a sardım bu aralar, 90 FPS alıyorum sabit. Sıcaklık 75 derece.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı