Çözüldü R7 370 sistem Ntoskrnl.exe mavi ekran hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Vernifelon

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba, ben de sistemimde ntoskernl.exe hatası ile karşılaşıyorum. Forumda konu ile ilgili tüm önerileri denedim. Memtest yaptım, temiz kurulum yaptım, driver güncelledim, temiz önyükleme denedim vb. fakat sürekli olarak ntoskrnel.exe'ye bağlı mavi ekran hatası alıyorum ve çoğu zaman da oyunlar çöküyor. Acaba minidump dosyalarımı inceleyebilir misiniz? Ne yaptıysam bulamadım sorunun nerede olduğunu.
minidump dosyalarım

Sistemim:
ASUS P7H55M-LX
G.Skill Sniper DDR3 2x4 RAM.
AMD R7 370 4 GB.
i7-870
Windows SSD'ye kurulu.

@GFYT

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Yazılımsal sorun görünmüyor minidump dosyanızda. Dediğim gibi farklı bir RAM bulursanız test edin, depolama kaynaklı hatayı düzeltmişiz.

Çift kanal RAM'lerimi çıkartıp onların yerine tek kanal 8 GB RAM taktım ve oyundan atma, mavi ekran gibi sorunlarım çözüldü. İşin ilginç tarafı da normalde Turbo Boost açıkken PUBG'de işlemci 90 dereceleri görüyordu fakat RAM değişimi sonrası en fazla 81 dereceyi gördü. RAM'lerin yarattığı problemin işlemcide aşırı ısınma yapması mümkün mü?
Son düzenleme:
Önceki SSD ile test etmiştim bir sorun bulamamıştı, tekrar test yapayım o halde.

Memtest86 herhangi bir hata bulamadı maalesef.

Anlam veremedim sorun bulmadığına, aldığın hata direkt RAM hatası olarak geçiyor. XMP açık mı test yapıyorsun?

Anakartımda XMP özelliği mevcut değil, Auto ayarlarda ve herhangi bir o.c ayarı mevcut değil.

Önce BIOS ayarlarını sıfırla bir müddet öyle kullan. Kullandığın RAM'ler birbirinin aynısı mı? Senden ricam sorun devam ederse farklı RAM'ler ile dene.

Önce BIOS ayarlarını sıfırla bir müddet öyle kullan. Kullandığın RAM'ler birbirinin aynısı mı? Senden ricam sorun devam ederse farklı RAM'ler ile dene.

BIOS üzerinde tek yaptığım değişiklik Turbo Boost kapatmak çünkü i7-870 Stok soğutucu ile Turbo mod açıkken soğutma yetmiyor. Dediğiniz gibi yapacağım. RAM'ler Dual set, ikisi de G.Skill Sniper.

BIOS üzerinde tek yaptığım değişiklik Turbo Boost kapatmak çünkü i7-870 Stok soğutucu ile Turbo mod açıkken soğutma yetmiyor. Dediğiniz gibi yapacağım. RAM'ler Dual set, ikisi de G.Skill Sniper.

Yazılımsal sorun görünmüyor minidump dosyanızda. Dediğim gibi farklı bir RAM bulursanız test edin, depolama kaynaklı hatayı düzeltmişiz.

Çift kanal RAM'lerimi çıkartıp onların yerine tek kanal 8 GB RAM taktım ve oyundan atma, mavi ekran gibi sorunlarım çözüldü. İşin ilginç tarafı da normalde Turbo Boost açıkken PUBG'de işlemci 90 dereceleri görüyordu fakat RAM değişimi sonrası en fazla 81 dereceyi gördü. RAM'lerin yarattığı problemin işlemcide aşırı ısınma yapması mümkün mü?

Çözüm

Mümkündür, doğru mesajı çözüm işaretlerseniz gelecek arkadaşlara yardımcı olmuş oluruz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı