R7 370 sürücü kurarken siyah ekran sorunu

Skip's

Hectopat
Öncelikle sistemim şöyle:

-R7 370 2G ekran kartı.
-i3 3240 3.4 GHz işlemci.
-64 Bit Windows 10.
-8 GB DDR3 RAM.
-500W PSU.

Şimdi öncelikle, ekran kartım çipset tamiri görmüştür ve en son tamirden aldığımda adam bana hiçbir şekilde görüntü alamadığını söyledi. Ve ekran kartını geri verdi. Ama ben eve geldiğim zaman bir deniyeyim dedim ve görüntü almayı başardım. İnternette film falan izlerken bir problem yok fakat sıra sürücü kurmaya geldiğinde %75'den sonra siyah ekranda kalıyor. Ve bilgisayarı kapatıp açtığım zaman ise driver yüklenmemiş oluyor.

Şimdi, eğer çipsetimde sorun olsa hiç görüntü alamam diye tahmin ediyorum. Hatta bir oyuna bile girdim ama hatalı sürücü kurulumu yüzünden FPS düşüşü yaşadım. Acaba sorunum tam olarak ne ve nasıl çözebilirim?

Sürücü yüklemeden önce zaten görüntü alınır çipseti bozuk ekran kartlarında. Sorun sürücüyü yükledikten sonra ortaya çıkar ki sizin ki tamamen ölmüş sürücü çalışmaya başladığı an ekran kartı gidiyor. Neden aldınız ki bozuk kartı?

Sürücü yüklemeden önce zaten görüntü alınır çipseti bozuk ekran kartlarında. Sorun sürücüyü yükledikten sonra ortaya çıkar ki sizin ki tamamen ölmüş sürücü çalışmaya başladığı an ekran kartı gidiyor. Neden aldınız ki bozuk kartı?

Kart ben aldığım zaman sorunsuz bir şekilde çalışıyordu benim elimde iken problem çıkarmaya başladı.

Ekran kartında VRAM problemi olabilir, sürücü kurulmamışken sistem kartın belleklerini kullanmaz, sürücüyü kurduğun zaman kartın belleklerini kullanmaya başlar bu bakımdan eğer kartın bellekleri sıkıntılıysa görüntü vermez.

En son VRAM'de bir sorun yoktu ama dediğiniz olası ihtimaller arasında tabii ki.

Hocam daha önceden sürücüler kuruluyor muydu veya kurulu muydu?
Evet hiçbir sorun olmuyordu
Hocam sürücü yüklenirken bir 4-5 dakika ekran siyah olur ama uzun süre olursa sıkıntıdır.

Ekran kartında VRAM problemi olabilir, sürücü kurulmamışken sistem kartın belleklerini kullanmaz, sürücüyü kurduğun zaman kartın belleklerini kullanmaya başlar bu bakımdan eğer kartın bellekleri sıkıntılıysa görüntü vermez.

Hocam daha önceden sürücüler kuruluyor muydu veya kurulu muydu?

Şu an ekran kartımın kutusunun içinden çıkan DVD sayesinde driver kurmayı başardım VRAM'ler sıkıntısız gözüküyor ama dün bir oyuna girmeye çalıştım ve direkt chipset hatasında olduğu gibi siyah ekran üzerinde gri yatay çizgiler belirdi ama anlamadığım chipset arızası olunca ekran görüntüsü hiç gelmezki yani driver kurulu şu an hiç gelmemesi lazım fakat şu an bu mesajı ben ekran kartım görüntüsü aracılığıyla yazıyorum.

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    274,3 KB · Görüntüleme: 74
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı