R7 3700U hız sabitleme

Dachser

Femtopat
Daha fazla  
Bilgisayarım yüksek frekanslara çıkıyor. GTA 5 gibi oyunları 80-90 FPS'lerde oynayabiliyorum ancak yüksek frekanslara çıktığı için ısınıyor. Isındığı için de güç kesiyor. Bu da FPS kaybına neden oluyor. Soğutucuyla bir nebze çözsem de FPS düşüşü yaşamamak için işlemci frekansını en yüksek değerinin daha aşağısına sabitlemek istiyorum. Ancak bununla ilgili bir program bulamadım. ThrottleStop programı aslında bütün sorunu çözecek gibiydi ancak AMD desteklemiyor. Yardımcı olabilecek var mı?

Bilgisayarımın özellikleri:
AMD Ryzen 7 3700U Radeon Vega Mobile gfx.
8, 00 GB RAM( kullanılabilir 5, 95 GB)

Son düzenleyen: Moderatör:
Yapacak bir şey yok maalesef, laptop ureticisi bunun için BIOS guncellemesi ya da AMD Ryzen Master destegini laptopa getirmedigi surece boyle olacak. Acer Nitro 5 AN515-42 laptopumu satma nedenimde buydu, 75 dereceye gelince islemci 2GHz'ye sabitleniyor oyun berbat sekilde cok yavas hissettiriyordu ve 75 derece sinirini kaldirmak için her şeyi denedim ama ise yaramadi.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı